ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τεντ Σαράντος: Ενας Ελληνοαμερικανός με ρίζες από τη Σάμο στο τιμόνι της Netflix

Ο Τεντ Σαράντος στo Λος Αντζελες. EPA/DAVID SWANSON
Η Netflix προήγαγε χθες τον υπεύθυνο περιεχομένου της, τον Τεντ Σαράντος, στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου.

Έτσι, ο Σαράντος που έχει εμπειρία 20 χρόνων εργασίας στην εταιρία, προδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς.

Ο Σαράντος γεννήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα το 1964. Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος και η μητέρα του ασχολείτο με τα οικιακά.

Είναι το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας.

Ο παππούς του, από την πλευρά του πατέρα του έφτασε νεαρός στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Σάμο.

Το αρχικό όνομα της οικογένειας, σύμφωνα με την Wikipedia ήταν Καριωτάκης, το οποίο o παππούς άλλαξε σε «Σαράντος» στις ΗΠΑ.

Ηγετικό ρόλο

Η προαγωγή αυτή έγινε σε μια περίοδο που η Netflix εκτιμά ότι θα καταγραφεί επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της την περίοδο της πανδημίας COVID-19, σε ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση της εφημερίδας “The Wall Street Journal” για το τρίτο τρίμηνο του 2020, με συνέπεια τη μείωση της τιμής των μετοχών της κατά 9,5%.

Ο Σαράντος θα εξακολουθήσει να έχει ηγετικό ρόλο στο χειρισμό ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix.

Σε μία ανάρτησή του ο Χάστινγκς δήλωσε ότι “δεν σχεδιάζει να απομακρυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μείνω στη Netflix για την επόμενη δεκαετία,” έγραψε ο Χάστινγκς.

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια συνδρομητές.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ, Wikipedia

https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια