ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

H Τουρκία ανοίγει τα ανατολικά της σύνορα


Σκοπός να περάσουν Πακιστανοί, Αφγανοί, Ιρανοί και να μεταφερθούν στην Ελλάδα

Μετά από ναυάγιο σε σκάφος που μετέφερε μετανάστες στις 28 Ιουνίου στη λίμνη Βαν, αγνοούνται 100 άτομα.
Στο νομό Βαν τα τελευταία χρόνια υπό την επιτήρηση του κράτους, χιλιάδες μετανάστες περνάνε τα σύνορα και δια μέσω του Βαν, εγκαθίστανται σε πόλεις του Κουρδιστάν. Καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες από χώρες της μέσης Ασίας, του Αφγανιστάν και του Ιράν, φτάνουν στο Βαν. Το γεγονός ότι οι μετανάστες που φτάνουν στο Βαν, χωρίς κανένα εμπόδιο ενδυναμώνει τους ισχυρισμούς πως αυτό γίνεται υπό την επιτήρηση του κράτους.

Τα κράτη της Τουρκίας και του Ιράν στα σύνορα του Βαν και από τις δύο πλευρές έχουν ανά 100 μέτρα φυλάκια, οχυρωμένα φυλάκια και πύργους παρατήρησης. Και ενώ φυλάσσονται τόσο καλά τα σύνορα, καθημερινώς φτάνουν εκατοντάδες μετανάστες στο Βαν. Το κράτος το οποίο ανοίγει τα σύνορα του στους μετανάστες, τα έχει κλειστά και απαγορευμένα για τους Κούρδους. Νέοι Κούρδοι που κάνουν διασυνοριακό εμπόριο, αν περάσουν τα σύνορα σκοτώνονται.

Η τραγωδία των μεταναστών που φτάνουν στο Βαν δεν τελειώνει εδώ. Το χειμώνα 50 μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν από το Ιράν στην επαρχία Τσαλντιραν, πάγωσαν και πέθαναν από το κρύο. σε δυστύχημα με minibus με το οποίο μεταφέρονταν μετανάστες 17 άτομα είχαν σκοτωθεί και 50 αλλά είχαν τραυματιστεί. στα τελευταία τρία χρόνια στα σύνορα Τουρκίας Ιράν εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους είτε από το κρύο είτε από τροχαία δυστυχήματα. Στις 28 Ιουνίου στην επαρχία Μουραντιέ του Βαν, ένας μετανάστης σκοτώθηκε και 41 τραυματίστηκαν όταν το μινιμπάς που τους μετέφερε, τράκαρε σε αυτοκίνητο.

Στο Βαν η τραγωδία με τους μετανάστες στην τελευταία περίοδο δεν λέει να τελειώσει. Αναφέρεται πως 100 μετανάστες αγνοούνται μετά από βύθιση σκάφους μεταναστών στην λίμνη βαν. Αναφέρεται πως 100 μετανάστες που είχαν ανέβει στις 27 Ιουνίου σε σκάφος στην συνοικία Αλτινσακ του Βαν, πλέον αγνοούνται. Συνεχίζονται οι εργασίες έρευνας, για τους μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί.

Σχόλιο: Εν προκειμένω έχουμε ακόμη μία απόδειξη για το ότι Ιράν και Τουρκία συνεργάζονται στο να φτάσουν όσο περισσότεροι μουσουλμάνοι αρχικά στην Τουρκία και μετά φυσικά στην Δύση. Φυσικά αρκετοί σκοτώνονται αλλά το τουρκικό καθεστώς δεν νοιάζεται…

Επίσης ο τρόπος φύλαξης των συνόρων εκεί θα μπορούσε να είναι ένα καλό παράδειγμα και για το Έβρο. Τρόποι υπάρχουν, πολιτική βούληση υπάρχει; Γιατί με όσα ακριβά μπιχλιμπίδια και αν στολίσει ο δήμαρχος την πρωτεύουσα, αν το κέντρο της θυμίζει Καράτσι και Καμπούλ, συγνώμη αλλά δεν θα πάρουμε…

Τουρκικά Νέα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια