ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Απροκάλυπτη λογοκρισία του Facebook για το θέμα της Αγιά Σοφιάς

Για απροκάλυπτη λογοκρισία κατηγορεί το Facebook το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόκειται για σελίδα αναπαραγωγής ειδήσεων στο Facebook, η οποία σε σχετικό μήνυμά της υποστήριζει, ότι αποκλείστηκαν εθνικού περιεχομένου δημοσιεύσεις της που σχετίζονται με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας στην Τουρκία.

Το Thrace News Agency κάνει λόγο για προφανή εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων
από το Facebook που σχετίζονται με οικονομικούς κύκλους εντός και εκτός Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, παραβαίνεται « κάθε έννοια πλουραλισμου και ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης, πάντα στο πλαίσιο της σοβαρότητας και υπευθυνοτητας του λόγου».

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει το Thrace News Agency:Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι μερικές εβδομάδες πριν κορυφωθεί το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς δημιουργήθηκε πολύς θόρυβος στο διαδίκτυο και στα Social Media σχετικά με την ύπαρξη συγκεκριμένης ομάδας που δρα για λογαριασμό του Facebook και μαρκάρει ειδήσεις και αναρτήσεις ως fakenews.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει γκριζάρει αναρτήσεις που δεν είχαν χαρακτήρα είδησης, αλλά σχολιασμού θεματολογίας. Μάλιστα όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το infognomonpolitics ήδη έχουν γίνει καταγγελίες για τη συγκεκριμένη ομάδα, οι οποίες αναμένεται να πάρουν τη δικαστική οδό…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια