ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αποκάλυψη για το «ΣΥΡΙΖΑ channel» των 50 εκατ. ευρώ – Πώς τα βοσκοτόπια χάλασαν το deal

Τον Σεπτέμβριο του 2016, πίσω από τη σκόνη που είχε σηκωθεί για την έκταση του επιχειρηματία Σπύρου Καραμπάτσου στην Ιθάκη και την παραχώρησή της στην οικογένεια Καλογρίτσα, κρυβόταν ένα big deal του επίδοξου «κόκκινου» καναλάρχη με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο CCC.

Με διεθνή δραστηριότητα και έσοδα που ζαλίζουν, η εταιρία αποφάσισε να μπει στον χώρο τον Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το επιδίωξε συστηματικά, αφού είχε επαφές με άλλους δύο καναλάρχες πριν συναντηθεί με την πλευρά Καλογρίτσα, όπως αποκαλύπτει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο τότε οικονομικός του σύμβουλος, Κυριάκος Τόμπρας.

Ο άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση, που έφερε σε επαφή τις δύο πλευρές, υποστηρίζει ότι η CCC ήταν αποφασισμένη εκείνη την περίοδο να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα. «Η CCC αναζήτησε τον Καλογρίτσα, όχι ο Καλογρίτσας τη CCC», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ολα έδειχναν να δουλεύουν «ρολόι», αφού, όπως επιθυμούσε το «White House», ο… Λευκός Οίκος της Ηρώδου Αττικού, βρέθηκε τρόπος να δοθεί μέσω Αμπου Ντάμπι η προκαταβολή των 3 εκατ. ευρώ από τους Λιβανέζους στον Ελληνα κατασκευαστή.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πλάνο, θα του έδιναν άλλα 22 εκατ. και 25 εκατ. θα έβαζε η οικογένεια Καλογρίτσα, αφού η συνολική επένδυση ήταν ύψους 50 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο όμως ναυάγησε όταν τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν μαζικά στην έκταση της εταιρίας ΑΓΥΙΑ Α.Ε. στην Ιθάκη, που τότε εμφανιζόταν να έχει παραχωρήσει ο ιδιοκτήτης Σπύρος Καραμπάτσος στην οικογένεια Καλογρίτσα, ώστε να ενισχύσει το «πόθεν έσχες» του για τραπεζικό δανεισμό.

«Ο καταιγισμός αυτός της αρνητικής δημοσιότητας που προκάλεσαν τα βοσκοτόπια αναστάτωσε τους ιδιοκτήτες της CCC. Απευθύνθηκαν εκείνη την περίοδο στο Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησαν διαβεβαίωση ότι δεν θα είχαν προβλήματα. Δεν έλαβαν όμως τη διαβεβαίωση αυτή και έτσι υπαναχώρησαν, με αποτέλεσμα να χαλάσει η συμφωνία, παρότι όσα λέγονταν για τα βοσκοτόπια ήταν μυθεύματα», λέει ο Κυριάκος Τόμπρας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής.

«Αθέμιτες πρακτικές»

Αλλωστε και στην κατάθεση που έχει δώσει στις δικαστικές Αρχές στο πλαίσιο της αντιδικίας του Χρήστου Καλογρίτσα με τη CCC κάνει λόγο για διαπλεκόμενα συμφέροντα και αθέμιτες πρακτικές που τίναξαν τη συμφωνία στον αέρα.

διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια