ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Εθνική φοβία


Είναι γνωστό ότι προκλήθηκε σάλος από τηλεοπτική δήλωση του (διορισθέντος επί Νίκου Κοτζιά) προϊσταμένου του επιστημονικού συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών καθηγητή Χρ. Ροζάκη, επιστήθιου φίλου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και -ας το πούμε… λογοτεχνικά!- «συντροφικού» φίλου της σημερινής νεοφιλελέ παρέας του Μεγάρου Μαξίμου, ότι το Καστελόριζο είναι… μακριά από μας και κοντά στην Τουρκία!

Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Μα, καλά, δεν ήσαν άραγε γνωστές από παλιά οι φοβικές θέσεις Ροζάκη υπέρ των Τούρκων πειρατών της Μεσογείου; Τώρα τις μαθαίνουμε; Ή μήπως μαθαίνουμε μόλις τώρα ότι ο Ροζάκης παρέμεινε στη θέση του και επί της σημερινής νεοφιλελέ καταστάσεως; Πάλι καλά που ο σάλος από την παραπάνω δήλωση οδήγησε στην απόφαση να μην του ανανεωθεί η θητεία ως «επιστημονικού συμβούλου».

Παρά ταύτα, επιτρέψτε στον υπογράφοντα να επιμείνει στον σχολιασμό της παραπάνω συνεντεύξεως για έναν κυρίως λόγο: Ο δημοσιογράφος Γ. Σαχίνης, που έπαιρνε τη συνέντευξη Ροζάκη, έκπληκτος από την ανωτέρω τοποθέτηση του «επιστημονικού συμβούλου» ότι το Καστελόριζο είναι «μακριά» από εμάς και «κοντά» στους Τούρκους, τον ρώτησε: «Τι λέτε, κ. Ροζάκη; Το Καστελόριζο δεν είναι συνέχεια της Ελλάδας ανατολικά;» Και ο Ροζάκης τού απάντησε με… ερώτηση επίσης: «Εντάξει, είναι συνέχεια, αλλά πείτε μου, παρακαλώ, τι σημαίνει “συνέχεια”;» Όπως ακριβώς το διαβάζετε, αναγνώστες!

Ρωτούσε ο καθηγητής και «σύμβουλος» περισσότερων από μίας κυβερνήσεων της Ελλάδος τον δημοσιογράφο του καναλιού να του πει εκείνος τι σημαίνει ο όρος «συνέχεια της χώρας μας προς Ανατολάς» (!) Μην εκπλαγεί ο αναγνώστης, αλλά ακριβώς αυτή η άθλια αντερώτηση Ροζάκη προς τον δημοσιογράφο είναι η αφορμή του υπογράφοντος για να μιλήσει σήμερα κάπως χοντρά…

Λοιπόν, φοβούμαι ότι επί μια ολόκληρη σειρά μεταπολεμικών δεκαετιών η χώρα μας στις εξωτερικές της σχέσεις ΔΕΝ κυβερνάται, αλλά έχει αφεθεί στην όποια κατεύθυνση επιφυλάσσουν σε αυτήν και σε όλες τις διαδραμούσες εν τω μεταξύ κυβερνήσεις της, δεξιές, κεντρώες, αριστερές, πλήθος απίστευτοι ντόπιοι και ξένοι Ροζάκηδες…

Στις κυβερνήσεις ποιας χώρας; Της Ελλάδος, που ήταν η πρώτη (και μόνη!) ευρωπαϊκή χώρα που πολέμησε νικηφόρα τον Αξονα Βερολίνου – Ρώμης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο προτού συνεταιρισθούν οι Αγγλοσάξονες και των δύο πλευρών του Ατλαντικού με τους Σοβιετικούς εναντίον του… Και ενώ ολόκληρη η δυτική Ευρώπη στέναζε ήδη κάτω από την μπότα του… Και φτάσαμε σήμερα, διανύοντας ήδη τον 21ο αιώνα, να φοβόμαστε τη σκιά ενός απολίτιστου και αγράμματου οθωμανιστή, πρώην μπακαλόγατου, που κυβερνά σήμερα την Τουρκία! Μπράβο μας! Μπράβο στους Καραμανλήδες, στους Παπανδρέου, στους Σημίτηδες, στους Τσιπραίους, στους Μητσοτάκηδες… Χίλιες φορές μπράβο!

Ιδιαίτερα, όμως, θα ήθελα να απευθύνω ένα έντονα παραπονεμένο «γιατί» στο σημερινό πρωθυπουργό, που έσπευσε σαν φοβισμένο μαθητούδι δημοτικού σχολείου να δεχθεί αυστηρή υπόδειξη από την τρεκλίζουσα, ημιπληγική γιαγιά της Γερμανίας να πάρει τηλέφωνο τον μπακαλόγατο οθωμανιστή να… μη μας δείρει (!) Όταν ήδη ο ισλαμο-Ναπολέοντας απειλεί τον Εβρο και δεκάδες νησιά μας, εγκαθιστά μέσω ισλαμικών και αμερικανικών ΜΗΚΥΟ μειονότητες σε όλο το Αιγαίο και στην ηπειρωτική ενδοχώρα μας, εσχάτως δε προσπαθεί να αλλοτριώσει υπέρ του σουλτανάτου του όλη τη… Μεσόγειο μέχρι Λιβύης, τουτέστι μέχρι τις παρυφές της Ιβηρικής Χερσονήσου! Μπράβο, κ. πρωθυπουργέ! Που, εσχάτως, βρήκες συνήγορο θριάμβου σου και τον… κορονογιό! Για να κορδώνεσαι με τους νεοφιλελέδες του γραφείου σου ότι έτσι και κάνεις εκλογές αμέσως, μας… έκαψες!

Newsbreak

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια