ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τούρκος ιστορικός αποκαλεί "πόρνες" τις Αγίες στην Αγιά Σοφιά


Ο καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Σαγγάριου ζητά την πλήρη αφαίρεση -κι όχι απλά κάλυψη- των εικόνων στην Αγία Σοφία - Τα χαλιά του ιστορικού μνημείου επιθεώρησε ο Ερντογάν

Αίσθηση προκαλεί ανάρτηση Τούρκου ιστορικού, ο οποίος παρομοιάζει τις εικόνες εντός της Αγίας Σοφίας με… πόρνες. Ο καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Σαγγάριου, Εμπούμπεκίρ Σοφούογλου, ζητά την πλήρη αφαίρεση -κι όχι απλά κάλυψη- των εικόνων στην Αγία Σοφία, καθώς η παρουσία τους αποτελεί ασέβεια στον Μωάμεθ τον Πορθητή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του στο twitter:

«Γίνεται πόρνες μέσα στο τζαμί; Όμως, αν οι εικόνες δεν αφαιρεθούν, η παρακαταθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή, η Αγία Σοφία, μαζί με την πόρνη Ζωή θα έχει γίνει το πρώτο τζαμί όπου θα εκτίθεται μία πόρνη. Να μπει ένα τέλος στην ανοησία για προστασία των ειδώλων και να αποκαθηλωθούν πια οι εικόνες που αποτελούν ασέβεια προς τον Πορθητή».

Ο Τούρκος καθηγητής, ο οποίος δεν είναι γνωστός ιστορικός στην Τουρκία, αναφέρεται στην αυτοκράτειρα Ζωή την Πορφυρογέννητη, η οποία παντρεύτηκε 3 φορές και συμβασίλεψε με τη Θεοδώρα ως το 1050 και είχε τεράστια επιρροή. Υπάρχει ψηφιδωτό της στον γυναικωνίτη της Αγίας Σοφίας.

Τα χαλιά της Αγίας Σοφίας επιθεώρησε ο Ερντογάν

Μέρα νύχτα δουλεύουν οι «αργαλειοί» στην Τουρκία για να είναι έτοιμα τα χαλιά για την Αγία Σοφία την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ενώ χθες ένα κομμάτι από το τυρκουάζ χαλί που θα στρωθεί στο μνημείο επιθεώρησε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντός της Αγίας Σοφίας.

Τα χαλιά ετοιμάζονται στην επαρχία Μανίσα της Τουρκίας και το χρώμα τους θα είναι τυρκουάζ, καθώς θεωρείται -όπως αναφέρει ο τύπος- ένα από τα χρώματα της Τουρκίας.


Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια