ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Καραμπελιάς – Συρίγος στις Αντιθέσεις. Ελλάδα -Τουρκία, στο Μεταίχμιο Γεωπολιτικών Εξελίξεων - βίντεο

Αναζητώντας το νήμα από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι το σήμερα των μεγάλων γεωπολιτικών επαναπροσδιορισμών στην Ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

– Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και Βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος και ο Ιστορικός Ερευνητής – Συγγραφέας και συνιδρυτής της κίνησης «Άρδην» Γιώργος Καραμπελιάς, σε μία συζήτηση πάνω στα Εθνικά μας Θέματα και την πορεία του Ελληνισμού 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση.

– Στον απόηχο της πανελλήνιας αίσθησης που προκάλεσε η συνέντευξη του Διεθνούς Εμβέλειας Καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου και απόλυτου συμβούλου για χρόνια του Ελληνικού ΥΠΕΞ, Χρήστου Ροζάκη, οι Άγγελος Συρίγος και Γιώργος Καραμπελιάς, σε μία μεγάλη συζήτηση, δίνουν την δική τους οπτική σε όλο το φάσμα των Εθνικών μας Θεμάτων.
– Από τις θαλάσσιες ζώνες και το Διεθνές Δίκαιο, μέχρι τις αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων και τα σενάρια οριοθετήσεων και αποσαφηνίζουν με βάση το δικό τους σκεπτικό τα όρια διαλόγου, διαπραγμάτευσης και δικαστικής προσφυγής.
– Τοποθετούνται για τους μεγάλους παίκτες ισχύος και την γεωπολιτική σκακιέρα σε Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο από την Λιβύη, μέχρι τα σύνορα στον Έβρο.
Άγγελος Συρίγος και Γιώργος Καραμπελιάς, παίρνουν θέση για το πώς συνδέεται το νήμα των σύγχρονων εξελίξεων στην περιοχή μας με τις παρακαταθήκες και την ουσία του βαθύτερου χαρακτήρα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια