ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πότε, άραγε, θα χορτάσει η μεταπολίτευση;

Οι αιτίες της χρεοκοπίας, δεν λένε με τίποτα να εγκαταλείψουν τη χώρα. Κάθε ανάσα που πάει να πάρει ο τόπος, μετά από δύσκολες προσπάθειες, γρήγορα ανατρέπεται είτε από αδίστακτους λαϊκιστές (λέγε με ΣΥΡΙΖΑ) είτε από δικαστικές αποφάσεις που επιβάλλουν στο κράτος να πληρώσει δισεκατομμύρια ευρώ σε αναδρομικά συντάξεων κλπ.

Μια χώρα πού ώρες-ώρες δείχνει να κινείται χωρίς πυξίδα και κατεύθυνση, όπου οι βασικές
συνιστώσες της αρνούνται πεισματικά να δούν την οικονομική και εθνική πραγματικότητα. Όταν τα δημόσια οικονομικά πιέζονται αφόρητα και ο Ερντογάν προχωράει ακάθεκτος στην υλοποίηση των γεωπολιτικών του σχεδίων σε βάρος πρωτίστως της χώρας μας, όταν όλοι διαπιστώνουν την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της αμυντικής μας ικανότητας, εμείς μοιράζουμε αναδρομικά 4 δισ. στους συνταξιούχους, διατηρώντας παράλληλα σοβαρές ανισότητες στο εσωτερικό του ασφαλιστικού συστήματος και αδιαφορώντας για τους νέους.

Στραμμένοι σταθερά στο παρελθόν, πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανακτήσουμε τη χαμένη μας δανεική ευημερία μέσα απο αναδρομικά και αρνούμαστε να δούμε το δύσκολο παρόν και το ζοφερό μέλλον, σ' έναν κόσμο που κουνιέται συθέμελα.

Είδα, μάλιστα, και ανακοινώσεις κομμάτων που ψέγουν το Συμβούλιο της Επικρατείας γιατί δεν χορήγησε αναδρομικά, αντί για ένα χρόνο, αλλά τουλάχιστον για πέντε χρόνια! Δηλαδή αναδρομικά 20 δισ. ευρώ!

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο μακρυά μπορούμε να πάμε έτσι.

https://www.facebook.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια