ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Βρετανία: Απαγορεύονται οι διαφημίσεις πρόχειρου φαγητού

Εκστρατεία της βρετανικής κυβέρνησης κατά της παχυσαρκίας – Πρωταγωνιστής σε βίντεο ο Μπόρις Τζόνσον – Σε ποια εστιατόρια γίνεται υποχρεωτική η αναγραφή των θερμίδων – Μακριά από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ τα λιπαρά και ζαχαρώδη προϊόντα

Με τον Μπόρις Τζόνσον πρωταγωνιστή σε βίντεο, απαγόρευση της διαφήμισης πρόχειρου φαγητού και αναγραφή των θερμίδων σε μενού προχωρά η βρετανική κυβέρνηση το
σχέδιό της για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Το ζήτημα κρίθηκε αναγκαίο, αφού έρευνα έδειξε ότι η πάθηση συνιστά επιβαρυντικό παράγοντα για τον νέο κορωνοϊό.

«Ξέρουμε ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών και θανάτου από τον κορωνοϊό και επομένως είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε μέτρα για να βελτιωθεί η υγεία του έθνους και να προστατεύσουμε το NHS»,το εθνικό σύστημα υγείας, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Τι περιλαμβάνει η εκστρατεία «Καλύτερη Υγεία»

Η εκστρατεία «Καλύτερη Υγεία» που ξεκινούν οι υγειονομικές αρχές, θα προτρέπει τους πολίτες «να υιοθετήσουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής και, αν χρειαστεί, να χάσουν βάρος».

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε η απαγόρευση των διαφημίσεων πρόχειρου φαγητού στην τηλεόραση και το διαδίκτυο πριν από τις 21.00, δηλαδή κατά τις ώρες που είναι πιο πιθανόν να τις παρακολουθήσουν τα παιδιά.

Τα εστιατόρια και οι αλυσίδες καταστημάτων που διαθέτουν φαγητό σε πακέτο και απασχολούν περισσότερους από 250 υπαλλήλους θα πρέπει στα μενού τους να αναγράφουν και τις θερμίδες του κάθε εδέσματος.

Επίσης, τα σουπερμάρκετ απαγορεύεται στο εξής να προωθούν λιπαρά και ζαχαρώδη προϊόντα ενώ δεν θα επιτρέπεται να τα τοποθετούν κοντά στα ταμεία ή στην είσοδό τους. «Όταν κάνουμε τις αγορές μας, είναι δίκαιο να έχουμε πρόσβαση στις σωστές πληροφορίες όσον αφορά τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, ώστε να βοηθήσουμε τον κόσμο να λάβει τις σωστές αποφάσεις», είπε ο υπουργός.

Ο Τζόνσον πρωταγωνιστής σε βίντεο μιλά για τον αγώνα του κατά των περιττών κιλών

Η Ντάουνινγκ Στριτ, συμμετέχοντας σ’ αυτήν την εκστρατεία, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μιλά για τον δικό του «αγώνα» με τα περιττά κιλά του, ιδιαίτερα μετά τη νοσηλεία του λόγω του κορωνοϊού και τις επιπλοκές που εμφάνισε.

«Όταν μπήκα στο νοσοκομείο ήμουν πολύ άρρωστος και ήμουν υπέρβαρος (…) Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται με το βάρος τους, όπως κι εγώ με το δικό μου», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενημερώνοντας ότι έχει χάσει πάνω από 6 κιλά κάνοντας τζόγκινγκ κάθε πρωί μαζί με τον σκύλο του. Για αυτόν τον λόγο θέλει, όπως είπε, να «ενθαρρύνει» τους γιατρούς να «συνταγογραφούν σωματική άσκηση» στους ασθενείς τους.Στη Βρετανία, σχεδόν τα δύο τρίτα των ενηλίκων (63%) έχουν βάρος μεγαλύτερο από το κανονικό, με το 36% να θεωρείται υπέρβαρο και το 28% παχύσαρκο. Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας 10-11 ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

https://www.protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια