ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η διατύπωση της κ. Γεροβασίλη που δημιουργεί ερωτηματικά


Στην πολιτική όλοι και όλα κρίνονται σε κάθε αφορμή. Πολλές φορές μάλιστα οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που πιθανόν να καθορίζουν τις εξελίξεις. Ακόμα και μία μικρή διαφοροποίηση σε ένα γραπτό κείμενο, μία αλλαγή σε ένα κομμάτι μιας ανακοίνωσης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην
αποστολή ενός πολιτικού μηνύματος. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια, ώστε να μπορεί κάποιος να πει πολλά χωρίς όμως να πει τίποτα.

Η υπόθεση με τα όσα συγκλονιστικά αποκάλυψε η Καθημερινή της Κυριακής σε σχέση με την παρέμβαση του τέως αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος στον πραγματογνώμονα για τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι έχει πάρει το δρόμο της. Η δημόσια δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτύπωσε τη βούληση της κυβέρνησης να ψάξει σε βάθος το θέμα, ενώ τα ηχητικά ντοκουμέντα “μιλούν” από μόνα τους ανασύροντας δυσάρεστες μνήμες που δε θα πρέπει να ξεχαστούν.

Ένα από τα πρόσωπα που δυνητικά θα μπορούσε να έχει γνώση όλης αυτής της περίεργης, όπως φαίνεται, ιστορίας είναι η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη και αυτό γιατί η η κυρία Γεροβασίλη ήταν εκείνη που βρισκόταν στην κορυφή της πολιτικής ηγεσίας την περίοδο που διενεργούνταν ο συγκεκριμένος έλεγχος και θεωρητικά θα μπορούσε να είναι από τα κεντρικά πρόσωπα της όλης ιστορίας.

Η κυρία Γεροβασίλη λοιπόν με αφορμή το δημοσίευμα έβγαλε δύο δημόσιες ανακοινώσεις.Μία το βράδυ του Σαββάτου και μία το πρωί της Κυριακής απαντώντας στη δημόσια τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ζητούσε την απόδοση ευθυνών. Εάν προσέξουμε προσεχτικά τα δύο κείμενα θα παρατηρούσε μία μικρή αλλά πιθανόν σημαντική διαφορά .

Στην πρώτη, η πρώην υπουργός με ξεκάθαρο , απόλυτο τρόπο, χωρίς να αφήνει την παραμικρή αμφιβολία διαψεύδει κατηγορηματικά το σύνολο του δημοσιεύματος.

“Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον” τόνισε συγκεκριμένα η κυρία Γεροβασίλη. Είναι σαφές ότι με τα παραπάνω λόγια η σημερινή γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των λεγομένων της. Παράλληλα δε θέλησε να αφήσει σκιές για κανέναν μέσα στο κόμμα της , ανοίγοντας “ομπρέλα” προστασίας.

Αυτά όμως το βράδυ του Σαββάτου. Λίγες ώρες αργότερα , το πρωί της Κυριακής η Όλγα Γεροβασίλη σε μία νέα ανακοίνωση , παρότι διατηρεί τον κεντρικό της στόχο που δεν είναι άλλος από τη διάψευση του δημοσιεύματος, έχει μία ελαφρώς διαφοροποιημένη διατύπωση που ενδεχομένως να μην είναι τυχαία. “....Εξηγούμαι λοιπόν στον κύριο Πέτσα -που ζητά από μένα εξηγήσεις για κάτι το οποίο μέχρι χθες δε γνώριζα κι αν είναι αληθές ό,τι διάβασα στην Καθημερινή είναι ψευδέστατο όσον με αφορά”. Το ενδιαφέρον, όπως γίνεται αντιληπτό, βρίσκεται στις τελευταίες τρεις λέξεις της παραπάνω πρότασης. “...Οσον με αφορά”, σημειώνει η κυρία Γεροβασίλη.

Δεν είναι λίγοι λοιπόν εκείνοι που βλέπουν πίσω από τις τρεις αυτές λέξεις την “κομψή” προσπάθεια της κυρίας Γεροβασίλη να πάρει διακριτικές αποστάσεις από το όλο θέμα, μιλώντας μόνο για τον εαυτό της και όχι για οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό παράγοντα εκείνης της περιόδου. Αλήθεια ή ψέμματα ; Τυχαίο ή όχι ;

Το τί συμβαίνει στην πραγματικότητα ουδείς μπορεί να γνωρίζει απολύτως όμως η έστω και ελαφρώς αλλαγμένη διατύπωση προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια