ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα οι ΕΔ… τουρκικά τσαλίμια στο Αιγαίο


Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας παραμένουν οι Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) για το ενδεχόμενο απόπλου του ερευνητικού πλοίου «Ορούτς Ρέις» από την Αττάλεια προς τη θαλάσσια έκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που έχει δεσμευτεί για σεισμικές έρευνες. Μια μικρής κλίμακας αναδιάταξη των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, την Πέμπτη και την Παρασκευή, αποδίδεται εν μέρει στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν μέχρι χθες πρωί, αλλά κυρίως σε ελιγμούς του τουρκικού ναυτικού, ώστε να κρατάει σε εγρήγορση το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.).

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΕΔΟΥ

Παρά τη γενική ηρεμία, οι Ε.Δ., και κατά κύριο λόγο το Π.Ν., δεν αφήνουν τις θέσεις που έχουν λάβει τις προηγούμενες ημέρες, παρακολουθώντας τις τουρκικές κινήσεις. Αν και χθες η ηγεσία της γειτονικής χώρας ήταν απορροφημένη από το θέαμα που οργανώθηκε με επίκεντρο την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμιού και τα πολεμικά μηνύματα τα οποία μεταδόθηκαν από εκεί, η Άγκυρα εξέφρασε την ενόχλησή της για τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ιδίως μετά την ανάρτησή τους και στα ελληνικά.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Μακρόν «άκυρες» και τις απειλές επιβολής κυρώσεων «κενές». «Η Γαλλία πρέπει να σταματήσει να τηρεί αλαζονική στάση και να ασκήσει πιο λογική πολιτική», δήλωσε ο κ. Ακσόι, κατηγορώντας το Παρίσι ότι «υποστηρίζει τους πραξικοπηματίες στη Λιβύη, τους τρομοκράτες στη Συρία και όσους νομίζουν ότι “εγώ είμαι το μόνο αφεντικό εδώ” στην Ανατολική Μεσόγειο». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια