ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αγία Σοφία: Επιστολή στήριξης της Ελλάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μνημόνιο συνεργασίας για τον πολιτισμό

«Ως μέλη της UNESCO οφείλουμε να κάνουμε ό,τι δεν υπονομεύει τις αρχές του Οργανισμού. Έχουμε έναν κοινό στόχο. Είναι τιμή και καθήκον μας να ενεργούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ μας»: Αυτή ήταν η χαρακτηριστική απάντησή που έδωσε η υπουργός Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Noura Al Kaabi, στην Ελληνίδα ομόλογό της,
Λίνα Μενδώνη, όταν την ευχαρίστησε για την δήλωση στήριξής, μέσω επιστολής της, σχετικά με την απόφασή της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος.

Οι δύο υπουργοί είχαν το πρωί μια διαδικτυακή συνάντηση, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΑΕ, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, στην διάρκεια της οποίας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Σύγχρονου Πολιτισμού.

Παράλληλα, προγραμμάτισαν να αναπτύξουν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τους παραπάνω τομείς αλλά και για τον τομέα σύγχρονης τεχνολογίας στον οποίο συμπεριλαμβάνεται τo video gaming και το animation.

Στα σχέδιά τους συμπεριλαμβάνεται επίσης η διοργάνωση ενός διαδικτυακού συνεδρίου για τα θέματα του Μνημονίου Συνεργασίας και τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 αλλά και διαδικτυακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ικανοτήτων στην προστασία και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς που θα επικεντρώνεται σε θέματα όπως η Αρχαιολογία, η προστασία μνημείων και τοποθεσιών παγκόσμιας κληρονομιάς, η συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων και τοποθεσιών, η ψηφιοποίηση και τα ψηφιακά έργα, η πολιτική μουσείων κ.α.

https://www.protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια