ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Βανδαλισμοί υπό την αιγίδα της πολιτείας

Οι βάνδαλοι βανδαλίζουν εντελώς ανεμπόδιστοι ακόμα και στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης

Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι πως ο βανδαλισμός είναι απολύτως νόμιμος και οι βάνδαλοι εξασκούν ένα νόμιμο δικαίωμα τους υπό την προστασία της ΕΛΑΣ.
Οι βανδαλισμοί των διαταραγμένων συμπολιτών το βράδυ της Τρίτης δεν νομίζω να εξέπληξαν κανέναν. Τουλάχιστον κανέναν που ζει έστω και λίγο καιρό στη χώρα που όχι μόνο είναι η ωραιότερη, αλλά έχει και την τύχη να κατοικείται από τον εξυπνότερο λαό του κόσμου (τίτλος όχι ιδιαιτέρως δύσκολο να κατακτηθεί πλεόν, αν κανείς λάβει υπόψιν του το κύμα κρετινισμού που σαρώνει την υφήλιο). Σε περίπτωση που δεν έχετε ενημερωθεί να σα πω πως στο πλαίσιο μιας διαδηλωσης κάποιων μονίμως (και ίσως παθολογικώς) διαμαρτυρόμενων συμπολιτών κάποιοι βανδάλισαν τις ζαρντινιέρες του μεγάλου περιπάτου γράφοντας πάνω τους φράσεις και συνθήματα με τα οποία καταλληλότερος να ασχοληθεί είναι κάποιος ψυχίατρος.

Στην αρχή θύμωσα, αλλά μετά σκέφτηκα: από τη στιγμή που δεν απαγορεύεται να το κάνουν, γιατί να μην το κάνουν;

Καταλαβαίνω πως κάποιοι ίσως απορείτε με το «δεν απαγορεύεται να το κάνουν» και κάποιοι άλλοι ίσως να είστε έτοιμοι να πείτε πως δεν μπορεί να μην υπάρχει νομοθεσία για τη φθορά και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω πως δεν μπορεί παρά να κάνετε λάθος. Και θα σας εξηγήσω γιατί.

Αν δεν κάνατε λάθος, αν όντως υπήρχε νόμος ο οποίος να τιμωρεί την φθορά και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας, οι προβληματικοί συμπολίτες που χθες βανδάλισαν το κέντρο της πόλης θα είχαν εμποδιστεί από το να το κάνουν. Κάποιοι από αυτούς θα είχαν συλληφθεί και σήμερα θα ήξεραν πότε είναι η δίκη τους στην οποία θα αντιμετώπιζαν ποινές οι οποίες θα τους απέτρεπαν από το να ξαναβανδαλίσουν οποιονδήποτε χώρο πέρα από το παιδικό τους δωμάτιο στην Εκάλη ή την Κηφισιά. Το ίδιο ακριβώς θα συνέβαινε σε όλους (ή τουλάχιστον τους περισσότερους) αυτούς που  με πάθος και επιμονή προσπαθούν να κάνουν την πόλη ακόμα πιο άσχημη από όσο ήδη είναι, μπας και η ασχήμια της καταφέρει να φτάσει την ασχήμια του μυαλού τους.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια