ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Για πιθανό πόλεμο με άσκηση μεγάλης κλίμακας στα ανοιχτά της Λιβύης ετοιμάζεται η Τουρκία

«Διπλωματία των φρεγατών» από την Τουρκία – Με 17 μαχητικά αεροσκάφη και 8 πολεμικά πλοία στη Λιβύη

Οι ασκήσεις θα γίνουν έξω από τις ακτές της Λιβύης σε 3 διαφορετικές περιοχές
Για πιθανό πόλεμο με άσκηση μεγάλης κλίμακας στα ανοιχτά της Λιβύης ετοιμάζεται η Τουρκία, με τους αμυντικούς αναλυτές να κάνουν λόγο για την «διπλωματία του θωρηκτού».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία προχωρά σε ένα αξιοσημείωτο βήμα όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα και την τοποθεσία, το τουρκικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μαζικές ναυτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.
Οι ασκήσεις θα γίνουν έξω από τις ακτές της Λιβύης σε 3 διαφορετικές περιοχές, και το καθένα θα φέρει ονόματα Τούρκων ναυάρχων: Μπαρμπαρός, Τουργκούτ Ρέις και Τσάκα μπέη.
Επιπλέον, η εφημερίδα Yeni Safak που εδρεύει στην Τουρκία αποκάλυψε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα και ότι θα υπάρξουν εκπαιδεύσεις εν αναμονή οποιουδήποτε πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο.


Σχολιάζοντας τους τουρκικούς στρατιωτικούς ελιγμούς στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, ο Αιγύπτιος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Στρατηγός Samir Ragheb είπε ότι είναι ένα επικίνδυνο διπλωματικό μήνυμα που ονομάζεται «διπλωματία του θωρηκτού».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τουρκικοί στρατιωτικοί ελιγμοί στέλνουν μια αυστηρή προειδοποίηση στους εχθρούς της Άγκυρας ότι είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τις ένοπλες δυνάμεις για την καταπολέμηση οποιασδήποτε απειλής.
Και αυτή είναι η απάντηση στην καταστροφή του τουρκικού συστήματος άμυνας στη στρατιωτική βάση Al-Watiyah νότια της πρωτεύουσας της Λιβύης, την Τρίπολη, την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον Ragheb οι τουρκικές ναυτικές ασκήσεις κατά μήκος των ακτών της Λιβύης δεν αποτελούν έκπληξη, επειδή η Άγκυρα προσπαθεί να τρομάξει τους εχθρούς της.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια