ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ακούνε, εκεί, στο Υπ.Πο.Α;

Θέλω τη γνώμη σας, φίλοι και συναγωνιστές. Στη φωτογραφία είναι η πρόταση για το φωτισμό της Ροτόντας Θεσσαλονίκης, όπου, όπως βλέπετε, πρότεινα ο μιναρές του 1590 (καλά, 360 μιναρέδες είχε η Θεσσαλονίκη, αυτόν βρήκαν να κρατήσουν;) να φωτιστεί με λευκό φως διαφορετικής
απόχρωσης από τη Ροτόντα, για να μην μπερδεύεται ο Επισκέπτης και νομίζει ότι ένα Ρωμαϊκό Μνημείο που λειτούργησε επί 1100 χρόνια σαν χριστιανικός ναός, είναι μουσουλμανικό τέμενος.

Σε αυτό συνηγορεί και το υλικό του μιναρέ που είναι πιο ψυχρό και διαφορετικό από αυτό της Ροτόντας.

Όμως, όπως γνωρίζετε, υπάρχει μια ομάδα αρχαιολόγων και πολιτικών που θέλει να εξαφανίσει το Χριστιανικό παρελθόν του μνημείου με λυσσαλέα πολεμική σε όποιον τόλμησε να τονίσει το γεγονός και επιμένει ο φωτισμός να είναι ομοιόμορφος, αντιμετωπίζοντας τον κατά 1200 χρόνια νεότερο μιναρέ σαν αναπόσπαστο τμήμα του.

Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να το πολεμήσω με νύχια και με δόντια το θέμα, στο ΚΑΣ και ελπίζω να μπορέσω να τους πείσω για τη λογική μου.

Εσείς τι λέτε γι αυτά όλα; Θα μου πείτε "σιγά τη λεπτομέρεια", αλλά κάποιες φορές οι λεπτομέρειες κάνουν την τεράστια διαφορά.

Ακούνε, εκεί, στο Υπ.Πο.Α;Κώστας Κάπος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια