ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μέχρι Μύκονο έφτασαν τα τουρκικά αλιευτικά… παντελώς ανενόχλητα


Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας καθώς τις τελευταίες ώρες 3 τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Μυκόνου και συγκεκριμένα περί τα 2-3 μίλια από την παραλία Αγράρι και τις ακτές του Αγαθονησίου. H παρουσία των αλιευτικών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων έγινε αντιληπτή από κατοίκους και τουρίστες του νησιού.

Το παραπάνω γεγονός έρχεται λίγες ώρες μετά απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την
Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Όπως αναφέρει το mykonoslivetv, το λιμενικό είναι ενήμερο ενώ ανάλογη αναστάτωση είχε προκληθεί και πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από την Σύρο. Η επίσημη δικαιολογία για την παρουσία τους εκεί ήταν ότι οι Τούρκοι πούλησαν την πραμάτεια τους στην Μεσόγειο, τους έπιασε καιρός και αναγκάστηκαν να ακινητοποιηθούν στο σημείο.

https://video.mykonoslive.tv/videos/encoded/OUTPUT_SMALL_tourkika720.mp4?_=1

www.defence-point.gr


Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Αλιευτικά έφτασαν μέχρι τη Μύκονο για να ψαρέψουν


Τρία τουρκικά αλιευτικά εντοπίστηκαν την Κυριακή να ψαρεύουν σε απόσταση δύο – τριών ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Μυκόνου, με τους κάτοικους του νησιού να είναι ανάστατοι.

Όπως κατήγγειλαν, επρόκειτο για τρία μεγάλου μεγέθους αλιευτικά, τα οποία έφεραν τα ονόματα Tuncay Sagun 6, Guler Kardesler 4 και Cihan Cengiz Karadeniz. Μάλιστα, την ίδια στιγμή, υπήρξαν παρόμοιες καταγγελίες, για τουρκικά αλιευτικά που ψάρευαν ανοιχτά της Πάρου, αλλά και πολύ κοντά στις ακτές του Αγαθονησίου.

Η επίσημη δικαιολογία για την παρουσία τους εκεί ήταν ότι οι Τούρκοι πούλησαν την πραμάτεια τους στην Μεσόγειο, τους έπιασε καιρός και έκατσαν λίγο να ξαποστάσουν σε υπήνεμο μέρος.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας έρχεται την ώρα που υπάρχει αναταραχή στην Ελλάδα εξαιτίας της απόφασης του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικά αλιευτικά εμφανίζονται μαζικά σε τόσο κοντινή απόσταση από τις ελληνικές ακτές.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια