ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γκρίνια: Όλοι έχουμε από μία


Ξέρετε οι απόψεις είναι για κάποιους πολύ εύκολη υπόθεση. Και ως γνωστόν όλοι έχουμε από μία.

Με μεγάλο παράπονο, λοιπόν, έρχεται ο διευθυντής μου και μου λέει «απόψεις δεν γράφεις. Έχεις καιρό».

Αποφάσισα λοιπόν να γράψω για τη «μίρλα». Την «αγαπημένη» σε εμένα γκρίνια και φυσικά το εθνικό μας σπορ.

Με αφορμή τα έργα ανάπλασης στην Αθήνα, από τον δήμαρχο
Κώστα Μπακογιάννη και το πάρτι που γίνεται στα social media, η χρονοκάψουλα με γύρισε στον Μάρτιο. Εκεί που όλοι ετοιμαζόμασταν να πάμε σε πάρτι μασκέ και στα καρναβάλια αλλά ο «κακός» υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μας έκοψε τη χαρά.

Αρχικά γκρινιάζαμε που δεν ντυθήκαμε καρνάβαλοι. Μετά γκρινιάζαμε γιατί δεν αποφασίστηκαν τα περιοριστικά μέτρα νωρίτερα. Άλλη πηγή ακόρεστου σχολιασμού ήταν με το κλείσιμο των σχολείων, για τα οποία μετά την καραντίνα δεν θέλαμε να ανοίξουν. Άλλο θέμα να φοράμε ή να μη φοράμε μάσκα.

Και όλα τα παραπάνω έχουν μία βαση γιατί όλοι μας αντιμετωπίζαμε κάτι πρωτόγνωρο.

Δεν είμαι αρμόδια να κρίνω την αρχιτεκτονική του Μεγάλου Περιπάτου ή την αισθητική του. Αλλά, μόνο αυτό έχουμε να τρολάρουμε; Πραγματικά δεν μας ενοχλεί τίποτα άλλο στο Δήμο Αθηναίων; Με αρκετά ευφιέστατο χιούμορ ασχολούμαστε αν η ζαρντινιέρα στην πλατεία Συντάγματος είναι σα καζάνι για βραστή φασολά ή σούπα γίδα;

Δεν ξέρω πως θα γίνει ο Μεγάλος Περίπατος. Το κέντρο φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες, εκατομμύρια πολίτες και όμως τα αμάξια είναι παρκαρισμενα άναρχα πάνω στις διαβάσεις πεζών, πάνω σε πεζοδρόμια κλπ. Πολλά από τα πεζοδρόμια είναι σπασμένα, σε πολλές περιοχές του κέντρου οι πλατείες δεν είναι ασφαλείς, ενώ ακόμα και σήμερα τα μέσα μεταφοράς δεν έχουν συχνά δρομολόγια.

Τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου δεν είναι η κόκκινη ή πράσινη ή αλουμινένια ζαρντινιέρα ή αν θα φυτευτεί φοινικόδεντρο ή ελιές στην Πανεπιστημίου.

Οι πολίτες χτίζουν τις πόλεις και πρέπει η πρωτεύουσα μίας ευρωπαϊκής χώρας να είναι καθαρή, προσβάσιμη σε πεζούς και σε ποδηλάτες όχι μόνο στα αυτοκίνητα. Και φυσικά απαιτείται μία πολιτική ανταποδοτική προς το πολίτη. Τα τέλη δεν είναι δώρο.

Όλα τα άλλα είναι γκρίνια.


Ελένη Στεργίου
in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια