ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Συνωμότες. Οταν κάποιος δεν σέβεται τους νεκρούς δεν σέβεται το παραμικρό.


Απειλούσαν στα φανερά όσους θεωρούσαν απειλή: «Θα σε παίρνει ο δικηγόρος του Ματθαιόπουλου και θα στο κάνει το κωλ... τόσο».
Επικαλούνταν οδηγίες από τους πολιτικούς προϊστάμενούς τους: «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του να μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων και μη γράψει ότι ευθύνεται ο δήμαρχος, η Δούρου, ή κάποια υπηρεσία, ή το δασαρχείο».
Κάηκαν 102 άνθρωποι ζωντανοί, παιδιά, μανάδες, γέροντες, νέοι και νέες και εκείνοι ενδιαφέρονταν για την καριέρα, το πολιτικό τους μέλλον και την ανέλιξή τους.
Ένας ολόκληρος πληθυσμός βρέθηκε απροστάτευτος την κρίσιμη στιγμή και αφέθηκε στο έλεος της πυρκαγιάς και εκείνοι σκηνοθετούσαν παρουσιάζοντας μια εικόνα αντιδιαμετρική της πραγματικότητας.

Το λες και σταλινική μέθοδο.

Ο Σοβιετικός ηγέτης ήταν ο πρώτος διδάξας τον πολιτικό κυνισμό και την περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή.

Υλοποιώντας την αγροτική μεταρρύθμιση προσπαθούσε να πείσει την κοινή γνώμη της ΕΣΣΔ ότι μερικά εκατομμύρια νεκρών δεν είναι... τίποτα μπροστά στην κίνηση της ιστορίας.

Στην τραγωδία του 2018 στο Μάτι, ο τότε υπουργός Πολάκης το είπε λίγο διαφορετικά: «οι νεκροί θολώνουν την εικόνα» αποτελεσματικότητας του κράτους.

Και επί δύο χρόνια αποκαλύπτονται τέρατα και σημεία:

Οτι δεν έστειλαν πυροσβεστικά αεροσκάφη,
ότι δεν φρόντισαν να διώξουν τους πολίτες από το Μάτι πριν τους εγκλωβίσει η φωτιά,
ότι δεν είχαν αναπτύξει πυροσβεστικά οχήματα,
ότι οι πυροσβέστες δεν άνοιξαν ούτε μια μάνικα για να δώσουν μάχη με την πυρκαγιά,
ότι δεν σκέφτηκαν να οργανώσουν τη διά θαλάσσης διαφυγή,
ότι παραποίησαν τα στοιχεία,
ότι προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα μηχανήματα που κατέγραφαν τις συνομιλίες των πυροσβεστών και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των πολιτών στο 199 της Πυροσβεστικής.

Η συνωμοσία είναι τεράστια.
Και συμμετείχαν αξιωματικοί στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι οποίοι προσπαθούσαν να σώσουν τους τομάρι τους. Και ζητούσαν από τους ερευνητές να θάψουν τα στοιχεία. Για να υπάρξει συγκάλυψη.

Γι' αυτό απέδιδαν τη φωτιά σε άγνωστους εμπρηστές.

Γι' αυτό τα έβλεπαν όλα τέλεια και με εξωφρενική αλαζονεία έλεγαν δημοσίως ότι αν παρ' ελπίδα καλούνταν να ανατιμετωπίσουν ξανά τον εφιάλτη του Ματιού θα έκαναν τα ίδια! Εξοργιστικά αμετανόητοι.

Και φρικιαστικά αποκαλυπτικοί.

Όταν παραδέχονται στις μεταξύ τους συνομιλίες ότι τα Κύθηρα και η Μάνη κάηκαν επειδή ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής ήθελε να υπονομεύσει τους υφισταμένους του που τον ενοχλούσαν!

Εστω και τώρα, είναι ανάγκη να δημιουργηθεί επί της ουσίας μια Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με ουσιαστικές αρμοδιότητες γιατί οι πολίτες θέλουν να είναι σίγουροι για το τι συμβαίνει.
Κι όταν ο αρχηγός λέει ότι κάποιος προκάτοχός του δεν έστελνε αεροσκάφη στη φωτιά για να αποστρατευθεί ως ανεπαρκής κάποιος τον οποίο αντιπαθούσε, η κοινωνία θέλει εγγυήσεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί ποτέ!

Μόνοι τους λειτουργούσαν οι επίορκοι συνωμότες στην Πυροσβεστική;
Οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης ουδέν γνώριζαν;
Και τότε γιατί προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η τραγωδία οφειλόταν σε ασύμμετρες απειλές;
Γιατί είχαν διαλύσει την Πυροσβεστική;
Η ΕΥΠ που επί ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε ακόμη και επικοινωνίες μεταξύ υπουργών δεν είχε ακούσει τίποτα;
Και τότε γιατί δεν έδειξαν τον παραμικρό σεβασμό στους νεκρούς φτάνοντας στο σημείο να πουν ότι ο κόσμος χάθηκε λόγω της αυθαίρετης και πυκνής δόμησης;

Οταν κάποιος δεν σέβεται τους νεκρούς δεν σέβεται το παραμικρό.
Και όταν είναι αποδεδειγμένα συνωμότης για

να ενταφιάσει πολιτικά τους αντιπάλους του,
να πειθαναγκάσει τον πολιτικό ου συνεταιρο να μην ρίξει την κυβέρνηση και
γνωρίζει μόνο να ψεύδεται, να απειλεί και να κάνει κωλοτούμπες, ...όλα μπορείς να τα περιμένεις απ' αυτόν τον διαγαλαξιακό «ηγέτη».

Μάκης Πολλάτος
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια