ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο έμπρακτος φασισμός των "αντίφα"

Οι κατά καιρούς επιθέσεις ομάδων ανεγκέφαλων "αντίφα" αποτελούν τυπικές εκφράσεις του ολοκληρωτισμού που θάλλει τα τελευταία χρόνια στα Εξάρχεια και όχι μόνο: Πολιτική του μίσους, λατρεία της βίας, ποινικοποίηση και καταδίωξη κάθε διαφορετικής φωνής. Αυτά είναι τα υλικά μιας δραστηριότητας που υιοθετεί μια ρητορική ενός δήθεν αντιφασισμού, μόνο και μόνο για να συγκαλύψει τον δικό της φασιστικού χαρακτήρα σκοταδισμό.

Κατά κανόνα, μάλιστα, οι εμπνευστές και αυτουργοί αυτών των φασιστικού τύπου ενεργειών κυκλοφορούν και ανακοινώσεις, με τις οποίες επαίρονται για τις πράξεις τους, προετοιμάζοντας στην ουσία το έδαφος για νέες χουλιγκάνικες επιθέσεις. Αυτός ο νέος ολοκληρωτισμός, στην πραγματικότητα είναι βαθύτατα συστημικού χαρακτήρα. Πρόκειται για έναν αντιεξουσιαστικά μασκαρεμένο νεοφιλελευθερισμό που αξιώνει να πραγματώσει "εδώ και τώρα" τα εγωκρατικά πρότυπα του τελευταίου.

Εξ ου και η ισοπεδωτική επίθεση στην εθνική ταυτότητα, στο φύλο, στην οικογένεια, ως μορφές "πρωταρχικής κοινοκτημοσύνης", και εν τέλει ενάντια σε κάθε συλλογική ταυτότητα.
Επειδή εδώ είναι Ελλάδα και Βαλκάνια, αυτός ο νεοφασισμός της παγκοσμιοποίησης, μέσα στο εθνομηδενιστικό του παραλήρημα έρχεται να ταυτιστεί με τον παλαιό, πατροπαράδοτο φασισμό, σε δύο επίπεδα:

Ταύτιση με την Τουρκία
Πρώτον, με τον "Χίτλερ της Ανατολίας" Ταγίπ Ερντογάν και το νεοοθωμανικό του σύστημα. Αφού το "έθνος" τους είναι ο υπέρτατος εχθρός τους, οδηγούνται στην ανοιχτή και ομολογημένη ταύτιση με ένα καθεστώς εσωτερικά αυταρχικό και εξωτερικά επεκτατικό. Ένα καθεστώς που ασκεί "γενοκτονίες διαρκείας" έναντι σχεδόν όλων του των γειτόνων και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ καταστολής εναντίον κάθε αντιπολίτευσης μέσα στην χώρα.

διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια