ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πόσο γιδοπρόβατο πρέπει να είναι κανείς για να πιστέψει αυτό που υπόσχεται;

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε προχθες ο Αλέξης Τσίπρας και στους προβληματισμούς και τα υπομνήματα των τοπικών ΣΥΡΙΖΑίων απάντησε ότι θα επανεξετάσει την επένδυση της Κασσιόπης όταν γίνει κυβέρνηση... κι ο Άδωνις του θύμισε πόσες εγκρίσεις έδωσε ο Αλέξης επι Πρωθυπουργίας του για τη συγκεκριμένη επένδυση😂😂
"Επί ΣΥΡΙΖΑ για την Κασσιόπη εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (2015), η ΚΥΑ πολεοδομικής μελέτης (2016), το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση κυριότητας (2017), σύμβαση για Λιμ. εγκατάσταση (2019) , 1η έγκριση ΚΕΣΑ Ιούνιος 2019 σήμερα ο @atsipras είπε: Επανεξέταση του «ΕΡΗΜΙΤΗ»" έγραψε στο Twitter o Υπ. Ανάπτυξης

Διαβάστε τι έταξε σήμερα στα γίδια ο Αλέξης:

Επανεξέταση του «ΕΡΗΜΙΤΗ» εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας (και) στον Μαχειμάρη

Με βαρυσήμαντη δήλωση που αφορούσε στον «ΕΡΗΜΙΤΗ» ολοκλήρωσε τη σύσκεψη με τους τέσσερις Δημάρχους της ΠΕ Κέρκυρας ,ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, την Τετάρτη 2-7-2020 . Η δήλωση που αφορά στην επανεξέταση του «ΕΡΗΜΙΤΗ» ήταν απόρροια του έντονου προβληματισμού του μετά από εμπεριστατωμένη ενημέρωση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη. Λίγο νωρίτερα, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας καλωσόρισε τον Πρόεδρο , ευχαριστώντας τον για τη συμβολή του στη διοικητική διαίρεση του Νομού η οποία αποδεικνύεται σωτήρια και επεσήμανε τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία ζητώντας τη στήριξη και παρέμβαση του.

Το υπόμνημα του Μαχειμάρη στον Α. Τσίπρα

Ακολούθως, παρατίθενται σημεία από το υπόμνημα που παρέδωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

Ειδικότερα :

…«ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ :

128 χιλιόμετρα Νομαρχιακής- Περιφερειακής οδοποιίας σε κακή κατάσταση.

38 χωριά , 100 οικισμοί που καλύπτουν το 30% τουριστικής κίνησης διατρέχονται από οδικό δίκτυο που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Δίκτυο ‘Ύδρευσης: Πεπαλαιωμένο ( άνω των 30 χρόνων) κι επικίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις. Ελλειψη ποσότητας – φράγματα – λιμνοδεξαμενές

Αποχετευτικό Δίκτυο: Επέκταση σε όλο το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Σχολική Στέγη: Σοβαρές ελλείψεις – Αναγκαιότητα ίδρυσης νέων σχολικών μονάδων : ειδικό σχολείο-ΕΠΑΛ-νηπιαγωγεία. Συντηρήσεις στις υφιστάμενες.

Ο αγροτικός τομέας , έχει εγκαταλειφθεί και εξ αιτίας αδυναμίας πρόσβασης λόγω του κατεστραμμένου αγροτικού οδικού δικτύου. Δεδομένο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αφού η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί εναλλακτική οικονομική προοπτική.

Ανύπαρκτη είναι και η δασική οδοποιία γεγονός που δυσκολεύει τα μέγιστα ακόμα και την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών και ελλιπής εξοπλισμός του Δήμου σε μηχανήματα.

Υποστελέχωση των δομών υγείας-(Κέντρα Υγείας-Νοσοκομείο).

Υποστελέχωση Κοινωνικών δομών

Υποστελέχωση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ελλιπής εξοπλισμός αναγκαίων μηχανημάτων .

Αναγκαιότητα δημιουργίας μεγάλου λιμανιού .

Παράλληλα ζήτησε να λειτουργήσουν ευεργετικές ενέργειες για ανακούφιση πληττόμενων : εργαζομένων –επιχειρήσεων- ελεύθερων επαγγελματιών , σε όλους τους τομείς ( τουρισμού κ.λ.π.) και δη:

Επέκταση -συνέχιση βοηθητικού επιδόματος 800€ σε όλους τους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες .
Πάγωμα των χρεών των εργαζομένων – επιχειρήσεων-ελεύθερων επαγγελματιών
Πάγωμα ΕΝΦΙΑ
Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων .
Οι επιχειρήσεις, χρειάζονται επειγόντως, βοήθεια ρευστότητας να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Να σταματήσει ο εμπαιγμός τους από τις Τράπεζες και να ισχύσει η έγκριση δανείων με ευνοϊκές προδιαγραφές».

Τέλος, ο Πρόεδρος, ακούγοντας το Δήμαρχο να αναλύει εμπεριστατωμένα το θέμα της τσιμεντοποίησης-ξεπουλήματος του χαρακτηρισμένου ως ΤΟΠΙΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ της περιοχής «ΕΡΗΜΙΤΗΣ» ΚΕΡΚΥΡΑΣ εν μέσω προκλητικών επικοινωνιακών διαδρομών και με την ψευδαίσθηση της υπεροχής, αγνοώντας τις νόμιμες διαδρομές ( άδειες από την αρχαιολογία κ.λ.π.), με διαδικασίες ταχύτατες, αφαιρώντας αρμοδιότητες από την τοπική αυτοδιοίκηση (έγκριση υψομετρικών), δήλωσε, όπως αναφέρει ο κ. Μαχειμάρης, πως προβληματίστηκε έντονα και εξήγγειλε την επανεξέταση του «ΕΡΗΜΙΤΗ» .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια