ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Τσίπρας στηρίζει τον «διωκόμενο άγγελο» Ν. Παππά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΜΕΤΑ από 5 μέρες εκκωφαντικής σιωπής κι ενώ βοούσε ο τόπος από τις αποκαλύψεις για το White House και τον White Porscha, ο Α. Τσίπρας μίλησε.

Γράφει ο ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Προφανώς το σκέφτηκε καλά. Ζύγισε τις εισηγήσεις που δέχθηκε και μέτρησε τις αντίρροπες πιέσεις που δέχθηκε. Και αποφάσισε να καλύψει απόλυτα τον «διωκόμενο άγγελο» Ν. Παππά. Αποφάσισε να ταυτιστεί απολύτως μαζί του. Και μάλιστα με τον πιο σαφή τρόπο: Μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ πήγε πιο πίσω από προγενέστερες πιο αποστασιοποιημένες δηλώσεις του για τον Ν. Παππά, αλλά έκανε και πολλά βήματα μπροστά για να βάλει τα στήθη του μπροστά από τον
επιστήθιο φίλο του και στενότερο συνεργάτη του. Ο Α. Τσίπρας με αυτήν τη συνειδητή επιλογή πήρε και μια πολιτική απόφαση. Η οποία «ακυρώνει» την έως τώρα τακτική της Ν.Δ. να ζητά από τον Α. Τσίπρα είτε να πει αν ξέρει αυτά που καταλογίζονται στον Ν. Παππά είτε να τον αποπέμψει. Μετά την ομιλία-ασπίδα του Α. Τσίπρα στον Ν. Παππά, ο τέως πρωθυπουργός μπαίνει από μόνος του στο κάδρο και ό,τι είχε να πει ή να κάνει με τον στενότατο συνεργάτη του το είπε και το έκανε.

ΤΟ ΑΝ ο Α. Τσίπρας μπήκε οικειοθελώς στο κάδρο ή αν αυτό ήταν αναγκαστικό λόγω των όσων ξέρει ο Ν. Παππάς είναι δευτερεύουσας σημασίας. Το θέμα είναι ότι ο Α. Τσίπρας βρίσκεται πλέον στο κάδρο των αποκαλύψεων για το παρακράτος-σύστημα εκβιασμών, που, όπως φαίνεται, λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του White Porscha.

ΟΜΩΣ αυτό δεν είναι τόσο απλό. Oπως όταν π.χ. ο Ν. Παππάς αναλάμβανε την «πολιτική ευθύνη» για τους διαλόγους του με τον Σ. Μιωνή, χωρίς όμως να έχει την παραμικρή συνέπεια. Ούτε όπως τότε τον Ιούλιο του 2018, όταν ο Α. Τσίπρας αναλάμβανε εντελώς ανέξοδα και προσχηματικά την «πολιτική ευθύνη» για την τραγωδία στο Μάτι. Hδη υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την πολυσχιδή δραστηριότητα του Ν. Παππά. Και κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρινή όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, η δικογραφία που θα σχηματιστεί θα διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εμπλουτισμένη μάλιστα με νέα στοιχεία, όπως π.χ. ο κυπριακός τραπεζικός λογαριασμός που αποκαλύφθηκε από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Χρ. Καλογρίτσα με ηγετικό στέλεχος της CCC, η οποία περιλαμβάνεται στη μήνυση που έχει υποβάλει ο «Mr βοσκοτόπια». Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή σημαίνει ότι το Κοινοβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει αν πρέπει να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή, προκειμένου να διερευνήσει τα ανατριχιαστικά καμώματα του παρακράτους.

ΕΦΟΣΟΝ αποφασιστεί η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, τότε είναι πολύ πιθανόν -με βάση τα όσα έχουν πει δημοσίως οι Σ. Μιωνής και Χρ. Καλογρίτσας- να εξελιχθεί όπως και η προανακριτική για τη Novartis: Να πηγαίνει από «έκπληξη» σε «έκπληξη» διογκώνοντας το μέγεθος του «εγκλήματος». Ελάχιστοι γνωρίζουν αν τα στοιχεία που υπαινίσσεται ότι έχει ο Σ. Μιωνής «θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους» ή αν όντως ο Χρ. Καλογρίτσας διαθέτει κι άλλο «αποδεικτικό υλικό». Αυτό όμως που είναι βέβαιο είναι ότι ο Α. Τσίπρας, ειδικά μετά την κάλυψη που παρείχε στον Ν. Παππά, θα βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου, δίπλα δίπλα με το φίλο του και συνεργάτη του στο «κεντρικό μαγαζί».

Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ πήρε μια κρίσιμη απόφαση. Αποφάσισε εκών-άκων (μικρή σημασία έχει) να στηρίξει τον Ν. Παππά και να ταυτιστεί μαζί του. Μένει να αποδειχθεί αν αυτή η απόφαση ήταν και μια σωστή ή μια μοιραία απόφαση.

ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΟΥΛΙΑ…

Η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Novartis με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας: Η έρευνα εντόπισε δωροδοκίες αποκλειστικά σε γιατρούς και όχι σε Ελληνες πολιτικούς. Το «παιχνίδι» που επιχείρησε να παίξει για μερικές μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ με τους «κρατικούς αξιωματούχους», προκειμένου να συνεχίσει να συντηρεί τα περί δωροδοκίας πολιτικών, έγινε ένα ακόμα μπούμερανγκ για τους σκευωρούς.

Βέβαια, η κακή σχέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα αγγλικά είναι γνωστή. Αλλά και τα αγγλικά δεν τα πάνε καλά μαζί του. Ωστόσο, όπως προκύπτει και από την επίσημη μετάφραση του συμβιβασμού, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ότι δεν τα καταλαβαίνει πολύ καλά τα αγγλικά. Εκανε και μια λαθροχειρία: Διακινούσε μια σελίδα του κειμένου αποκρύπτοντας τις αμέσως επόμενες, οι οποίες διευκρινίζουν ότι ο όρος «αξιωματούχος» αφορά μόνο γιατρούς. Επιμένοντας στη συνειδητή διαστρέβλωση. Κι αντί να βάλει την «ουρά κάτω από τα σκέλια», όπως κάνουν τα ντροπιασμένα ζώα, ξεπέρασε τον εαυτό του: Επειδή η μεταφραστική υπηρεσία ανήκει στο ΥΠΕΞ, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι… «ο κ. Δένδιας επιβεβαιώνει πως η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην κυβέρνηση Σαμαρά»! Βέβαια, μετ’ ολίγον το ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «απύθμενη φαιδρότητα» τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για το έγγραφο της Novartis, εκθέτοντας τους ευφάνταστους σκευωρούς.

Μέγα λάθος να προσπαθεί κανείς να διορθώσει ένα λάθος με ένα μεγαλύτερο λάθος. Πόσω μάλλον, όταν στο λάθος προστίθεται και η γελοιοποίηση. Αλλά «φοβάται τη βροχή ο βρεγμένος»;

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια