ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ελληνοτουρκική συνάντηση για απεικόνιση συνόρων στο “Μελισσοκομείο” του Έβρου


Την στιγμή που η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις… χτύπησε κόκκινο, στον Έβρο και στα νησιά οι ένοπλες δυνάμεις τέθηκαν σε ύψιστη ετοιμότητα και επιφυλακή, ενώ όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στο Καστελλόριζο, σε Αλεξανδρούπολη και Ύψαλα πραγματοποιήθηκε μια ελληνοτουρκική συνάντηση άκρως ενδιαφέρουσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην εφημερίδα “Καθημερινή” του πολύ καλά ενημερωμένου σε θέματα του υπουργείου Εξωτερικών δημοσιογράφου Σταύρου Τζήμα, Επιτροπές των δύο πλευρών, συναντήθηκαν την Τετάρτη στα Ύψαλα της Τουρκίας και την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη, στην σκιά της έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και όσων είχαν κάνει τους πάντες να είναι με… κομμένη την ανάσα.

Αντικείμενο της «τεχνοκρατικού χαρακτήρα» συνάντησης, ήταν το θέμα της απεικόνισης της ήδη υφιστάμενης οριοθέτησης, βάσει του πρωτοκόλλου του 1926, της συνοριακής γραμμής Ελλάδας και Τουρκίας στην τοποθεσία Μελισσοκομείο του ποταμού Έβρου, εκεί όπου τον περασμένο Μάιο υπήρξε το σημείο τριβής για τις δύο πλευρές, με εκατέρωθεν παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα μέλη των δύο επιτροπών επισκέφθηκαν και το επίμαχο σημείο στο Μελισσοκομείο της περιοχής των Φερών για να έχουν επί τόπου άποψη της κατάστασης, αλλά κατά βάσιν οι συζητήσεις έγιναν «επί χάρτου» και τα αποτελέσματα θα δοθούν στα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.

Τα στελέχη που μετείχαν από την ελληνική πλευρά δεν έγιναν γνωστά, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός των στρατιωτικών και των εμπειρογνωμόνων υπήρξαν και θεσμικοί του Έβρου, οι οποίοι έχουν αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο θέμα και το γνωρίζουν καλά.

ΠΗΓΗ: Evros

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια