ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, "ο άνθρωπος της Τουρκίας"


Παρά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, αποφεύγει συστηματικά να πει έστω μία λεξη κατά της Τουρκίας

Γεγονότα, με πρωταγωνιστή τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής (ΗΠΑ) Ελπιδοφόρο, δημιουργούν ανησυχία και πολλά ερωτηματικά στον Ελληνισμό ΗΠΑ. 'Εδωσε εξετάσεις, στο πρώτο μεγάλο γεγονός της ποιμαντορίας του (Αγία Σοφία) και απότυχε. Παράλληλα, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά εργάζεται γιά τα συμφέροντα της Τουρκίας στις ΗΠΑ, φορώντας ''ελληνική σημαία'', γιά εξαπάτηση αφελών.

'Οταν στις 10 Ιουλίου 2020, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, ανακοίνωσε την -αναμενόμενη- μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος (τζαμί), τρεις σημαντικές λεπτομέρειες δεν διέφυγαν της προσοχής της Ομογένειας:

- Η καθυστερημένη και ήπια αντίδραση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκη. Και η αποκάλυψη ότι δύο ημέρες μετά, συνομιλούσαν ''μυστικά'', εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης και εκπρόσωπος της τουρκικής, στην Γερμανία, γιά ''επίλυση διαφορών''.

- Η άνοστη αντίδραση του πατριάρχη Βαρθολομαίου, που είπε μόνο κάτι γενικόλογα μισόλογα, γιά την Αγία Σοφία.

- Η περίεργη αντίδραση του αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου, που απόφυγε να καταδικάσει ξεκάθαρα την απόφαση Ερντογάν, ζητώντας ανάκλησή της, περιοριζόμενος, αυτός και η ''επαρχιακή σύνοδός'' του, σε αναφορές στην... ''Υπεραγία Θεοτόκο και Αειπάρθενο Μαρία'' (η οποία θα... ασχοληθεί, γιά λογαριασμό μας, με το ζήτημα Αγία Σοφία), στην προστασία του... Πατριαρχείου και σε εκκλήσεις να... προσευχηθούμε και να ηχήσουν οι καμπάνες εκκλησιών, όταν θα ψέλνουμε τον ''ακάθιστο ύμνο'', στις 24 Ιουλίου '20, ημέρα που άνοιξε επίσημα η Αγία Σοφία ως τζαμί. Και μπορεί ο ''ακαθιστος ύμνος'' να ακούστηκε σε άδειες εκκλησίες μας, στις ΗΠΑ, αλλά το ''θαύμα'' δεν έγινε.

'Ολα αυτά πιστοποιούν ότι απλά, από ελληνικής πλευράς, ''έπεσαν κάτι τουφεκιές'' στον αέρα, γιά την ''τιμή των όπλων''. Η Ελλάδα, το Πατριαρχείο και η θυγατρική του επιχείρηση (Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ), ουσιαστικά αδιαφορούσαν γιά την υπόθεση Αγία Σοφία. Αν πραγματικά θέλαμε να αγωνιστούμε γιά να σταματήσουμε την απόφαση Ερντογάν, είχαμε το ελάχιστο 2-3 εβδομάδες γιά να κινητοποιοηθούμε και να πιέσουμε σε διεθνές επίπεδο, ειδικά στις ΗΠΑ. Δεν το πράξαμε, ενώ γνωρίζαμε τι έρχεται.

Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι ένας άσχετος-ηλίθιος, που υποδύεται τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, δήλωνε σε τηλεοπτικό σταθμό Αθηνών, τρεις ημέρες πριν την αναγγελία του πρόεδρου της Τουρκίας, ότι ''ο Ερντογάν δεν θα τολμήσει να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί''.

'Ωρες πριν την επίσημη τελετή με την παρουσία Ερντογάν στην Αγία Σοφία, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, πήγε στην Λευκό Οίκο (23 Ιουλίου), συνοδευόμενος από τον διαπλεκόμενο υποστηρικτή του... Μπάϊντεν, τον φΑΚ (φάδερ 'Αλεξ Καρλούτσο). Στον Λευκό Οίκο, ο αρχιεπίσκοπος, απόδειξε ότι είναι μικρός και ολίγιστος. Εκεί έπεσαν και οι μάσκες.

Πενς και Τραμπ, κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με έναν ανεπαρκή-γραφικό αρχιεπίσκοπο, που ΔΕΝ ζητά τα αυτονόητα, δηλ. καταδίκη της Τουρκίας. Τον άκουσαν, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, γιά να εξαπατεί ο Ελπιδοφόρος αφελείς και τον έστειλαν στην έξοδο.

Στην συνομιλία του με τον αντιπρόεδρο Πενς, ΔΕΝ ζήτησε ανάκληση της απόφασης Ερντογάν. Περιορίστηκε σε γενικόλογες ασυναρτησίες, περί ''προστασίας πατριάρχη και Πατριαρχείου'', περί ''θρησκευτικών ελευθεριών'' κ.ά. Καμία ευθεία καταδίκη και επίκριση του Ερντογάν και της Τουρκίας. Την ίδια ημέρα, υπήρχε μεγάλη ένταση, συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις γιά πιθανό θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας, εξαιτίας της αναγγελίας της Τουρκίας γιά υποθαλάσσιες έρευνες σε περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου. Και ο Ελπιδοφόρος, ούτε κουβέντα στον Λευκό Οίκο, γιά τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας.

Μάλιστα, ο Ελπιδοφόρος, εξαπάτησε σε δύο περιπτώσεις:

- Διέδωσε, ψευδέστατα, ότι ο πρόεδρος Τραμπ, τον οποίον είδε γιά λίγα λεπτά γιά αναμνηστικές φωτογραφίες, είπε, δήθεν, ότι ''είναι αντίθετος στην απόφαση Ερντογάν'' για Αγία Σοφία. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ ΔΕΝ έκανε δηλώσεις. Δεν υπήρξε έστω ανακοίνωση γιά ''συνάντηση'', ούτε αναφορά στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου. Αυτήν την ψευτιά, την μετάδοσε το θλιβερό κρατικό ΑΠΕ και αρκετά ΜΜΕ στην Ελλάδα, την αναμετάδοσαν ως... γεγονός, εξαπατώντας.

- Είπε στον αντιπρόεδρο Πενς ότι η ''ελληνο-ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή'' στις ΗΠΑ έχει 1.5 εκτ. μέλη(!!!) και ο αντιπρόεδρος ανάφερε τον αριθμό στο ''τουίτερ''. Τώρα, πώς γίνεται σε σύνολο 1.2 εκατ. πολιτών στις ΗΠΑ (σύμφωνα με την επίσημη απογραφή 2010, τώρα θα είναι ολιγότεροι) που δηλώνουν ελληνικής καταγωγής, να υπάρχουν... 1.5 εκατ. μέλη στις ενορίες του Ελπιδοφόρου, είναι άλλου ''παπατζή ευαγγέλιο''. Φυσικά, ψευδέστατα, παρουσιάστηκε 5πλάσιος αριθμός μελών γιά ''εντυπωσιασμό'', με εξαπάτηση. Τα μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής, αντιπροσωπεύουν μόνο, ποσοστό 16-17% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ.

Εξυπακούεται ότι ως ηγέτης της Αρχιεπισκοπής ο Ελπιδοφόρος μπορεί να λέγει ότι θέλει. ΔΕΝ έχει όμως δικαίωμα να ''δηλώνει'' και ''ηγέτης της Ομογένειας''. ΔΕΝ είναι.

Για δικούς του λόγους, που μας είναι γνωστοί, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος (Ιωάννης Λαμπρινιάδης), ως Τούρκος πολίτης ελληνικής καταγωγής, που -φυσικά- υπηρέτησε και στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, αποφεύγει, συστηματικά, να επικρίνει άμεσα ή έμμεσα την Τουρκία και τον Ερντογάν.

Το γεγονός αυτό, μας φέρνει στην μνήμη ένα δημοσίευμα (8 Αυγούστου 2018) της ιστοσελίδας των βετεράνων ΗΠΑ, που είχε αναδημοσιεύσει το ''ΚΑΛΑΜΙ'' αρχές Ιουνίου 2019, λίγο πριν την ενθρόνιση Ελπιδοφόρου, ότι είναι ''πράκτορας των μυστικών Υπηρεσιών Τουρκίας''. Το δημοσίευμα, δεν έκανε απλά υποθέσεις. Ήταν ξεκάθαρο και συγκεκριμένο. Και οι συντάκτες της ιστοσελίδας, στην πλειοψηφία τους, είναι βετεράνοι, πρώην αξωματικοί των μυστικών Υπηρεσιών (στρατιωτικών και μη) ΗΠΑ.

Ο Ελπιδοφόρος, ουδέποτε διάψευσε το δημοσίευμα. Και αποφεύγοντας συστηματικά να πει έστω μία λέξη εις βάρος του Ερντογάν και της Τουρκίας, με αφορμή τις συνεχείς προκλήσεις εις βάρος Ελλάδας-Κύπρου, απλά... επιβεβαιώνει το δημοσίευμα.
Με αυτόν, ως αρχιεπίσκοπο, θα ''πορευτούμε'' ως Ελληνισμός στις ΗΠΑ;;; Σε αυτόν ''βασίζεται'' -ως υποστηρικτής του- ο πρωθυπουργός της Ελλάδας;;; Από αυτόν περιμένει ''αντιδράσεις'' η Ελλάδα αν γίνει ''θερμό επεισόδιο'' στο Αιγαίο;;; Αυτόν ''αποδέχονται'' η πρόεδρος Δημοκρατίας και ο αρχηγός αξιωμ. αντιπολίτευσης, Τσίπρας;;; (Σημ.: Καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός να ρωτήσει και την... ΕΥΠ, η οποία γνωρίζει γιά τα ''πρακτοριλίκια'').

Ως Ομογένεια, ως Ελληνισμός ΗΠΑ, πάθαμε και μάθαμε... Δεν μπορούν να μας εξαπατήσουν πάλι ρασοφόροι τυχοδιώκτες και ''λαμόγια''. Ούτε γίνεται να παραμένουμε ''όμηροι'' ενός ''τουρκικού Ιδρύματος'' (Πατριαρχείο) και της θυγατρικής του ''επιχείρησης'' στις ΗΠΑ, της Αρχιεπισκοπής των σκανδάλων και της ''αρπαχτής''.

Υ.Γ.: Πληροφορηθήκαμε ότι, ο αρχιεπίσκοπος των διακρίσεων, της ψευτιάς και της αυτοπροβολής, ο Ελπιδοφόρος, μετά το ''ΚΑΛΑΜΙ'', απόκλεισε από την ενημέρωση (δελτία τύπου, ανακοινώσεις κλπ) της Αρχιεπισκοπής και την ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου ''hellasjournal'', επειδή του έκανε κριτική και ανάφερε τις ψευτιές τις σχετικές με επίσκεψη στον Λευκό Οίκο. Ο Ελπιδοφόρος, που γιά την μεγάλη πλειοψηφία της Ομογένειας ''δεν είναι καθαρός'', πιστοποιεί έτσι τις προθέσεις του και το χαμηλό του επίπεδο. Θα πρέπει κάποιος να του πει ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, είναι μη κερδοσκοπική, μη φορολογίσιμη εταιρία στις ΗΠΑ, που λειτουργεί και συντηρείται από φορολογούμενους πολίτες της χώρας και όχι ''μαγαζάκι'' του.

'Ισαμε να το ''χωνέψει'', ας πορευτεί με το ''ανεπίσημο όργανο Πατριαρχείου-Αρχιεπισκοπής'', την ''χαβούζα Διαματάρη'' (''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας Νέας Υόρκης)... Ελπιδοφόρος και Αντ. Διαματάρης, ταιριάζουν, γι' αυτό και συν-πορεύονται με στόχο το χρήμα της Ομογένειας, μέσω εξαπάτησης-παραπληροφόρησης.

Καλάμι.us

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια