ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η προδιαγεγραμμένη οικονομική κατάρρευση και το παραμύθι του Ερντογάν

Ο συνδυασμός της οικονομικής με την υγειονομική κρίση, αλλά και η απότομη όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, έχει ενεργοποιήσει τα χειρότερα ένστικτα επιβίωσης του Τούρκου προέδρου. Ήδη από τον προηγούμενο μήνα έμπειροι οικονομικοί κυρίως αναλυτές, προειδοποιούν πως ο Ερντογάν ανησυχεί περισσότερο για την πιθανότητα να προκληθούν διαμαρτυρίες για τους
θανάτους από κορονωϊό, λόγω της αλλοπρόσαλλης στάσης του, παρά για την αδήριτη ανάγκη προστασίας της υγείας του πληθυσμού της χώρας του.

Από την περίοδο της κήρυξης της πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας την 11η Μαρτίου, ο Τούρκος πρόεδρος εξαφανίζεται από τα τηλεοπτικά δίκτυα αποφεύγοντας το ακανθώδες θέμα του ιού που τρομοκρατεί τους πάντες, αλλά αντί να αναθέσει σε μία αξιόπιστη υγειονομική επιτροπή την ενημέρωση των πολιτών, όπως δεκάδες άλλες κυβερνήσεις, προωθεί τον υπουργό Υγείας.

Αν και η κίνηση αφαιρεί κάθε ψήγμα αξιοπιστίας για τα στοιχεία που κοινοποιεί η χώρα στην διεθνή υγειονομική κοινότητα, ο Ερντογάν ελπίζει πως με τον ελιγμό του θα διαθέτει την πολυτέλεια να επιρρίψει όλες τις ευθύνες για τις τραγικές εξελίξεις στον άτυχο υπουργό του. Επιπλέον, ανησυχώντας για την άνοδο της δημοτικότητας των αντιπολιτευόμενων δημάρχων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, τους καταγγέλλει για διεξαγωγή αυθαίρετων εκστρατειών προσφορών και παγώνει όλους τους δημοτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που προορίζονται για την ενίσχυση πολιτών που έχουν πληγεί οικονομικά από τα δεινά της πανδημίας.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια