ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μας δουλεύουν οι Ευρωπαίοι: Όλα γίνονται για να κερδίζει η Γερμανία, δανεικά πάλι τα λεφτά


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Προσωπικά καθόλου δεν συνεπάρθηκα από τα ολονύχτια θρίλερ στις Βρυξέλλες και τις αγωνιώδεις ανταποκρίσεις που τα συνόδευσαν. Κατά κύριο λόγο επειδή δεν επρόκειτο περί θρίλερ, αλλά περί άκρως προβλέψιμης κομεντί.

Από την αρχή μέχρι το τέλος το παιχνίδι ήταν σικέ, σκηνοθετημένο από τους Γερμανούς και
παιγμένο από τα τσιράκια τους, που δήθεν σήκωσαν μπαιράκι και έγιναν πιο «φειδωλοί» και από τον Σόιμπλε.

Δεν χρειαζόταν να αποκαλυφθεί ότι ο Γερμανός υφυπουργός εξωτερικών , Μίχαελ Ρότ, ήταν αυτός που συντόνιζε τους «Βόρειους» για να επιβάλουν όρους στους φτωχούς του Νότου και τους δεξιούς της Κεντρικής Ευρώπης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο μέλλον. Κάτω από τη μύτη της…φουκαριάρας της Μέρκελ που αγνοούσε, βρε παιδί μου, την διπλή γερμανική γραμμή και μόλις την έμαθε…εξεπλάγη!

Δεν ξέρει από τέτοια η Καγκελάριος. Πηγαίνει πάντα με τον σταυρό στο χέρι. Μόνο που το πράγμα φώναζε από μακριά. Κατάλαβαν οι Γερμανοί ότι δεν τους συμφέρει να εμφανίζονται αυτοί πάντα στον ρόλο του κακού και έβαλαν μπροστά τις ορντινάτζες τους.

Για να εμφανιστούν εκ των υστέρων αυτοί σε «πυροσβεστική» αποστολή και να διαφημίζουν τα μπουκωμένα μέσα ενημέρωσης, όπως τα δικά μας, τον…ενωτικό τους ρόλο. Εδωσαν και ένα ξεροκόμματο στο Μακρόν, να φανεί κι αυτός ότι «χτύπησε το χέρι» στο τραπέζι, χωρίς να σκίσει το καλσόν και όλοι πλέον μπορούν να αποχωρήσουν ευχαριστημένοι.

Δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Συνόδου μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο και είχε καθορισθεί με διαβήτη και μοιρογνωμόνιο από την Καγκελαρία. Χρειαζόταν απλά και το απαραίτητο θέατρο. «Σώθηκε η Ευρώπη στο πάρα πέντε, χάρις στην μαεστρία των Γερμανών που γεφύρωσαν τις αντιθέσεις».

Ε, λοιπόν πρέπει να μας περνάνε για εντελώς βλαμμένους. Μπορεί και να είμαστε, για να ανεχόμαστε τέτοια κοροιδία. Καμία Ευρώπη δεν σώθηκε. Αποδείχθηκε απλά, για μία ακόμη φορά, ότι χρήματα δίνονται με αυστηρότατους όρους και υπό την προυπόθεση ότι δεν θα χάνει η Γερμανία.

Στους φτωχούς, επιβάλλονται πρόσθετες «μεταρρυθμίσεις» και στους ανυπότακτους (βλέπε Ορμπαν, Πολωνούς και άλλους δεξιούς), συμμόρφωση στο «κράτος δικαίου», όπως το αντιλαμβάνεται ο Σόρος και το Βερολίνο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Η Καγκελαρία μοιράζει χαρτζηλίκι, από…δανεικά των Ευρωπαίων για να στηρίξει τις δικές της επιχειρήσεις σε ξένο έδαφος! Υπό την αίρεση ότι τα κράτη…φιλοξενίας θα συμμορφώνονται με τους κανόνες της.

Κι αν δείτε, έστω και μισό ευρώ από αυτό το λεφτόδεντρο της Μέρκελ που διαφημίζει σαν cheer leader της Καγκελαρίας ο Μητσοτάκης, σφυρίξτε κλέφτικα. Τα λεφτά-δανεικά, ξαναλέω, του Ευρωπαίου φορολογούμενου- θα πάνε αποκλειστικά και μόνο στους μυημένους.

Ποιοι είναι οι «μυημένοι»; Αυτοί που γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιους επιχειρηματικούς κλάδους θέλουν να ευνοήσουν οι Γερμανοί για να μεγιστοποιήσουν το δικό τους οικονομικό όφελος. Οι υπόλοιποι θα πληρωθούν με καθρεφτάκια…

https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια