ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το Καστελλόριζο είναι μακριά από την Αθήνα ή κοντά στην Τουρκία;

Νομίζω ότι πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητο πως ο κ. Ροζάκης, καθηγητής πανεπιστημίου, εντεταλμένος σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής συμβούλων του υπουργείου των Εξωτερικών, γνωρίζει ότι η εθνική επικράτεια είναι ενιαία και αδιαίρετη και η κυριαρχία των Ελλήνων επί αυτής πλήρης. Και επίσης ότι αυτά τα χαρακτηριστικά του ενιαίου και αδιαίρετου χαρακτήρα της εθνικής επικράτειας έχουν ψηφιστεί από τα Συντάγματα της Επανάστασης και έκτοτε ισχύουν αδιαλείπτως, όπως άλλωστε και σε κάθε άλλο εθνικό κράτος.

Ακόμη ότι το μέγεθος και η απόσταση κάθε γεωγραφικού τμήματος της επικράτειας, όπως εν
προκειμένω της νησιωτικής ενότητας του Καστελλόριζου, δεν μειώνουν την κυριαρχία των Ελλήνων επί αυτών. Κάθε σημείο της επικράτειας και τα δικαιώματα τα οποία συνεπάγονται από αυτό είναι ισόκυρο με κάθε άλλο. Το ίδιο, άλλωστε, ακριβώς ισχύει για το γαλλικό κράτος σχετικά με την κυριαρχία του επί της πολύ μικρής Μαγιότ στις Κομόρες που απέχει 7.500 χιλιόμετρα από την μητρόπολη, των εξίσου μικρών Μαλβίδων για το Βρετανικό κράτος οι οποίες απέχουν 12.700 χιλιόμετρα από το Λονδίνο, την Χαβάη για τις ΗΠΑ οι οποίες απέχουν 8.000 χιλιόμετρα, την Γουαδελούπη, την Ρεϋνιόν, και προσθέστε οποιαδήποτε υπερπόντια εθνικά εδάφη οποιουδήποτε κράτους θέλετε.

Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν καθηγητές όπως ο κ Ροζάκης, διπλωμάτες, πολιτικούς όπως η κα Μπακογιάννη, να επιδεικνύουν δημόσια ένα επιθετικά χαμηλό επίπεδο λογικής και γνώσης. Μου διαφεύγουν οι λόγοι για τους οποίους επιτρέπουν στον εαυτό τους να χρησιμοποιούν επιχειρήματα όχι μόνο αντισυνταγματικά, αλλά και άκρως αντιφατικά σε βαθμό παιδαριώδη. Αν, σύμφωνα με αυτούς, το Καστελόριζο έχει μειωμένη επήρεια επειδή είναι μικρό και κοντά σε μεγάλες τουρκικές ακτές, τότε το ίδιο ισχύει για όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και για την βόρεια Κέρκυρα, του Οθωνούς. Και ποιος ξέρει, αύριο μπορεί να μας πουν ότι η Κόνιτσα είναι ποιο κοντά στην Αλβανία, άρα….

Την συνέχεια εδώ

https://slpress.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια