ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Άρχισαν τα Όργανα για ανταλλακτικά των Μιράζ …Ύπνος στα «όρια της Σχιζοφρένειας»

Εδώ και αρκετούς μήνες εμείς φωνάζουμε για τα Μαχητικά Μιράζ της 114 ΠΜ που φέρουν Στρατηγικά Όπλα , αλλά υπάρχει εκκωφαντική σιωπή απο την μόνη Αρμόδια και υπεύθυνη την ΓΔΑΕΕ…. Οι Χειριστές των Μιράζ ακόμη περιμένουν

Για το ίδιο θέμα αναφέρεται και το defence-point.gr που κάνει λόγο για τα
«Όρια της σχιζοφρένειας» …αλλά και ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος που αναζητά τους άμεσα υπεύθυνους *

Τα όρια της σχιζοφρένειας αγγίζουν όσα συμβαίνουν στον τομέα των προμηθειών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τη στιγμή που όλοι οι αρμόδιοι για την άμυνα της χώρας αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους, πολιτικοί και στρατιωτικοί, προειδοποιούν τον ελληνικό λαό για επικείμενη κρίση με την Τουρκία, οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις των συμβάσεων υποστήριξης των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων κινδυνεύουν να λάβουν την μορφή επιδημίας.

Πιο συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2019 εγκρίθηκαν από την ΓΔΑΕΕ τα τρία σχέδια Συμφωνιών – Πλαίσιο της Εν Συνεχεία Υποστήριξης (FOS) των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000EGM/BGM και Mirage 2000-5 MkII.

Τα σχέδια έτυχαν επεξεργασίας από στελέχη της ΓΔΑΕΕ και των εμπλεκόμενων γαλλικών εταιρειών, ώστε να προληφθεί οποιοδήποτε ζήτημα παρουσιαστεί κατά την υλοποίηση της σύμβασης. Ως εδώ όλα καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DP, αν και όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα το νόμου, και υπήρξε μέριμνα για κάθε ζήτημα μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίηση των εκτελεστικών συμβάσεων για την αγορά των ανταλλακτικών των αεροσκαφών, διότι πολύ απλά αυτές “ξεκουράζονται” στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου βρίσκονται για έλεγχο.

Η διαδικασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκτιμάται ότι θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα εάν δεν προκύψουν φυσικά νέα προβλήματα. Ακολούθως, οι εκτελεστικές συμβάσεις θα επιστρέψουν στην ΓΔΑΕΕ όπου θα πρέπει να περιμένουμε τον ερχομό του Σεπτεμβρίου τουλάχιστον, διότι τον Αύγουστο τα γαλλικά εργοστάσια είναι κλειστά λόγω διακοπών.

Μόλις υποδεχτούμε τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει οι Γάλλοι κατασκευαστές DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES να καταθέσουν στην ΓΔΑΕΕ τις εγγυητικές τους επιστολές, το ελληνικό Δημόσιο να καταθέσει την προκαταβολή και να ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις, ώστε η παραγωγή και η επισκευή των ανταλλακτικών να ξεκινήσει περίπου κατά τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις, τα πρώτα ανταλλακτικά θα αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα περίπου… τις Απόκριες του 2021, ή την 200η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Σχόλιο: Κάποιοι πιστεύουν ακόμη οτι οι Τούρκοι θα μας περιμένουν και έχουν την εντύπωση οτι θα σταματήσουν εδώ !!!
https://veteranos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια