ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Όχι, ο Antony Patch δεν γνώριζε για τον κορωνοϊό από το 2014


Ισχυρισμός

Ο MERS-CoV είναι κατασκευασμένος και ο Antony Patch γνώριζε για αυτόν από το 2014

Συμπέρασμα

Ο MERS-CoV εντοπίστηκε το 2012 και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως είναι κατασκευασμένος

Συνωμοσιολογικά άρθρα και αναρτήσεις υποστηρίζουν πως ο “ερευνητής” Antony Patch, γνώριζε για τον κορωνοϊό από το 2014 και πως ο MERS είναι βιολογικό όπλο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν έχουν καμία βάση.

Παραδείγματα: attikanea.info, iokh.gr(Το ανωτέρω βίντεο έχει περισσότερες από 848.000 προβολές)
Είναι αλήθεια;

Ο Antony Patch είναι ένας γνωστός συνωμοσιολόγος, ο οποίος -μεταξύ άλλων- υποστηρίζει πως ο κορωνοϊός MERS – CoV (δεν συσχετίζεται με τον SARS-Cov-2 που προκαλεί την COVID-19) που προκάλεσε το αναπνευστικό σύνδρομο (όχι επιδημία ή πανδημία) της Μέσης Ανατολής το 2012 (MERS), είναι κατασκευασμένος για να πουληθούν εμβόλια. Στο βίντεο του 2014, υποστήριζε πως o MERS θα εξαπλωνόταν μέσω του αέρα σε όλο τον πλανήτη, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Μέχρι σήμερα, 8 χρόνια μετά την εμφάνιση του MERS, δεν έχει βρεθεί εμβόλιο, επομένως ο ισχυρισμός πως “κατασκευάστηκε” για να πουληθούν εμβόλια, δεν ευσταθεί.

Έως το Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είχαν καταγραφεί 2,494 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 858 θάνατοι από τον MERS – CoV. Ο ακριβής τρόπος μετάδοσης δεν είναι ακόμα γνωστός. Υπάρχουν πάντως σαφείς ενδείξεις περιορισμένης μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πιο αναλυτικά, στα τέλη του 2012 εντοπίστηκε ένας νέος τύπος κορονοϊού, ο οποίος ονομάστηκε «κορονοϊός αναπνευστικού συνδρόμου Μέσης Ανατολής» (Middle East respiratory syndrome-Corona virus, MERS-CoV) καθώς τα άτομα που προσβλήθηκαν προέρχονταν ή είχαν επισκεφθεί πρόσφατα χώρες της περιοχής. Ο MERS-CoV διαφέρει από τον ιό που προκάλεσε την πανδημία SARS (2003) και από τους ενδημικούς Corona ιούς OC43, 229E, HKU1 και NL63, καθώς ανήκει στο γένος Betacoronavirus και είναι ο πρώτος αυτού του είδους που απομονώθηκε σε άνθρωπο. Στο γένος Betacoronavirus εντάσσονται τέσσερα μονοφυλετικά είδη (A, B, C και D), από τα οποία τα είδη C και D περιλαμβάνουν ιούς που απαντώνται μόνο σε νυχτερίδες.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο MERS-CoV είναι ένας ιός που μεταφέρεται σε ανθρώπους από μολυσμένες καμήλες. Είναι μια ζωονοσος, που σημαίνει ότι μεταδίδεται μεταξύ μολυσμένων ζώων και ανθρώπων, μέσω άμεσης ή έμμεσης επαφής. Ο MERS-CoV έχει εντοπιστεί σε αραβικές καμήλες σε πολλές χώρες στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Ασία. Συνολικά, 27 χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα από το 2012, με αποτέλεσμα 858 γνωστούς θανάτους λόγω μόλυνσης και σχετικών επιπλοκών.

Η προέλευση του ιού δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά σύμφωνα με την ανάλυση διαφορετικών γονιδιωμάτων του ιού, πιστεύεται ότι μπορεί να προήλθε από νυχτερίδες και αργότερα μεταδόθηκε σε καμήλες κάποια στιγμή στο μακρινό παρελθόν. [πηγή 1][πηγή 2]

Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι δυνατή, αλλά έχουν καταγραφεί λίγες τέτοιες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως ο MERS-CoV, είναι “κατασκευασμένος”.


Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια