ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Τσίπρας, ο Καλογρίτσας, ο Βαξεβάνης και ο «μυστικός δείπνος των 7»

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 αργά το βράδυ. Εχει τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής, και ο Α. Τσίπρας προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 23.00.

Εκεί τον περιμένει η πρωθυπουργική λιμουζίνα, με τα «συνοδευτικά» και τις μοτοσικλέτες της προσωπικής του ασφάλειας με αναμμένες τις μηχανές.

Η πομπή παραδόξως δεν κατευθύνεται στο «φτωχικό» του τότε πρωθυπουργού στην
Κυψέλη, αλλά στην έπαυλη μεγάλου επιχειρηματία στα Βόρεια Προάστια.

Εκεί, όπως λένε οι μαρτυρίες, τον περιμένουν 6 πρόσωπα:

ο οικοδεσπότης που πάντα ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται για το «παιδί», ο Χρ. Καλογρίτσας μαζί με τον γιο του Γιάννη, ο Ν. Παππάς, ο «κεντρικός δικηγόρος του μαγαζιού» και ένας από τους «εγκεφάλους» – ιδεολογικούς καθοδηγητές του αριστερού παρακράτους.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ μια σύντομη ενημέρωση για το τι έγινε στη Σύνοδο Κορυφής, ο «Μυστικός Δείπνος των 7» πήγε αμέσως στο ψαχνό.

Αλλωστε, ήταν περασμένη η ώρα, και στις 26 Σεπτεμβρίου που ξημέρωνε έπρεπε να κατατεθούν οι εγγυητικές επιστολές για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, ό,τι είχε να κάνει, το είχε κάνει. Δεν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο. Πλέον, ήταν η στιγμή που μιλούσαν οι αριθμοί και η πραγματικότητα.

Ο απολογισμός που έγινε κατέληξε στο προφανές:

Ο Χρ. Καλογρίτσας δεν είχε τα χρήματα που απαιτούνταν για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό big brother του Ν. Παππά. Τα χρήματα που είχαν μαζευτεί είτε από τα δάνεια της Αττικής με ενέχυρο τα βοσκοτόπια είτε με τον «έρανο» του Ν. Παππά -π.χ. με το κεφάλι της λιβανέζικης CCC που απέφερε κατά τον Χρ. Καλογρίτσα 3.000.000 ευρώ- δεν έφταναν για την πληρωμή των 20 εκατομμυρίων που ήταν η πρώτη δόση.

Ο Β. Μαρινάκης -όπως έχει καταγγείλει και δεν έχει διαψευστεί ουσιαστικά- δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ν. Παππά να δανείσει 20 εκατομμύρια στον Χρ. Καλογρίτσα για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό.

Επελέγη, έτσι, να μην υπάρξει ούτε καν η εγγυητική των 3.000.000 ευρώ, αφού -εκτός των άλλων- οι παρασπονδίες είχαν συλληφθεί από τα ραντάρ.

ΜΠΡΟΣΤΑ στο αξεπέραστο αδιέξοδο που είχε δημιουργήσει ο ερασιτεχνισμός του Ν. Παππά, υπήρχε ένας μονόδρομος: να εμφανιστεί η μη συμμετοχή του Χρ. Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ως… απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ!

Δηλαδή η αντιστροφή της πραγματικότητας και η μετατροπή της ανάγκης σε… φιλοτιμία.

Πράγματι, την επόμενη ημέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016, ο Χρ. Καλογρίτσας ζητάει διήμερη προθεσμία για να καταθέσει την εγγυητική επιστολή.

Η «άτεγκτη» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. απορρίπτει το αίτημα του επίδοξου -αλλά και βαλτού- καναλάρχη, και έτσι τα βοσκοτόπια και το «μεγαλοφυές σχέδιο» του Ν. Παππά για τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου δέχονται το πρώτο ισχυρό πλήγμα.

Το «πουλέν του παρακράτους» έμεινε εκτός…

ΟΜΩΣ υπήρχαν κάποια -καθόλου λίγα χρήματα- αδιάθετα.

Οπως είπε στο πρόσφατο δικαστήριο ο ίδιος ο Χρ. Καλογρίτσας, τα 2.500.000 από τα 3.000.000 ευρώ της εικονικής σύμβασης με την CCC για ένα «έργο», που δεν έγινε ποτέ, πήγαν μετά από λίγο διάστημα στην έκδοση μιας εφημερίδας.

Το «Documento» που εκδόθηκε και εξαρχής είχε το χαρακτήρα του εντολοδόχου του White House, γρήγορα βρέθηκε σε αδιέξοδο. Οι πωλήσεις του ήταν πολύ χαμηλές και οι διαφωνίες για τη γραμμή της εφημερίδας μεταξύ του εκδότη και του δημοσιογράφου που ήταν σε ανοιχτή γραμμή με το παρασύστημα του Μ. Μαξίμου οδήγησαν σε σύγκρουση.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ φέρεται να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό:

Μια ΙΚΕ του δημοσιογράφου, με κεφάλαιο μόλις 20.000 ευρώ, φέρεται να απορρόφησε αρκετά περισσότερα εκατομμύρια από τα 2,5 που είπε ο Χρ. Καλογρίτσας.

Η αποκάλυψη του Χρ. Καλογρίτσα και του «Πρώτου Θέματος» προκάλεσε εντυπωσιακή αφωνία και αμηχανία στην ηγεσία και στους συμμετόχους στο «κεντρικό μαγαζί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας για «αστικές διαφορές» μεταξύ τρίτων.

Ο «δημοσιογράφος» που έγινε εκδότης δήλωσε απλός «εργαζόμενος» στην εφημερίδα, χωρίς να εξηγήσει ποτέ όμως πώς κατάφερε να «εξαγοράσει» τον εργοδότη του, που φέρεται να διέθετε υπερπολλαπλάσια κεφάλαια από τον «εργαζόμενό» του.

Κι όταν αργότερα η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της έθεσε μετ’ επιτάσεως τα ερωτήματα στον γνωρίζοντα και συμμετέχοντα Α. Τσίπρα, η «απάντηση» ήταν κάτι σαν το «κι εσείς γιατί βασανίζετε τους μαύρους»…

ΕΝΟΧΗ σιωπή, αποκαλυπτική αμηχανία.

Η συνεχιζόμενη αποκάλυψη των «πομπών» του αριστερού παρακράτους έχουν αφήσει ενεή την κοινή γνώμη και κυρίως τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίοι μόλις τώρα αντιλαμβάνονται τι γινόταν ακριβώς στο… White House της… ριζοσπαστικής Αριστεράς και στο όνομα του λαού και του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Οι μπίζνες έδιναν και έπαιρναν.

Οι παρεμβάσεις σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις γίνονταν «επενδυτικές ευκαιρίες».

Και ο παρακρατικός μηχανισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. γινόταν ολετήρας των θεσμών και των πολιτικών αντιπάλων του «μαγαζιού».

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ λένε πως η Δικαιοσύνη δεν έχει μείνει ασυγκίνητη από το βόρβορο των αποκαλύψεων.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες απ’ αυτές, δεν αποκλείεται το «ενδιαφέρον» της να εκδηλωθεί ακόμα και σήμερα.

Αλλωστε, πέραν του ότι έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα -επιφυλάσσοντας κι άλλες εκπλήξεις, όπως ακούγεται-, υπάρχουν και οι δημόσιες καταγγελίες δύο πρώην προέδρων Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος έχει ζητήσει την ποινική διερεύνηση της σκοτεινής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και
ο Αλέκος Αλαβάνος μόλις χθες είπε ότι «ο Σαμαράς είναι έντιμος» και ο Α. Τσίπρας «για γέλια».

Το υλικό είναι ήδη πολύ και μεγάλο. Ενώ οι γνωρίζοντες τα της αριστερής Ιερουσαλήμ επιμένουν πως υπάρχουν ακόμα περισσότερα.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ή ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ;

Χθες ήταν η επέτειος του πιο fake δημοψηφίσματος της ελληνικής Ιστορίας.

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τη θριαμβευτική νίκη του «ΟΧΙ» και τους «χορούς του Συντάγματος». Ενα «ΟΧΙ» που μέσα σε λίγες μέρες έγινε «ΝΑΙ», καταγράφοντας καρέ-καρέ τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα της παγκόσμιας Ιστορίας.

Εξ ου και ο όρος «kolotoumba» έγινε διεθνής, συνοδεύοντας τη μετέπειτα φθίνουσα πορεία του Α. Τσίπρα.

Η σύζυγός του, σε μια αμιγώς πολιτική συνέντευξη που είχε δώσει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», είχε αποκαλύψει ότι «κάθε 5 Ιουλίου κλαίει» λόγω «της φασιστικής μπότας των δανειστών».

Το νερό κύλησε στ’ αυλάκι. Οι μάσκες έπεσαν και οι πραγματικοί ρόλοι των «εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους» αποκαλύφθηκαν.

Ο λαός το κατάλαβε ήδη από το 2019, γι’ αυτό και μετέτρεψε σε «τραγική παρένθεση» την «Πρώτη Φορά Αριστερά».

Σήμερα όμως οι αποκαλύψεις για το αριστερό παρακράτος δίνουν μια νέα διάσταση στα γεγονότα.

Η Ιστορία ξαναγράφεται. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, συμπληρώνεται με στοιχεία και «λεπτομέρειες» που είναι σαν να ξαναγράφεται.

Χωρίς τους φραμπαλάδες της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης»,
χωρίς το ανέκδοτο του «ηθικού πλεονεκτήματος» και
χωρίς τις φιοριτούρες των σκισμένων Μνημονίων.

Το αποτέλεσμα είναι τραγελαφικό. Οπως και το τελικό ερώτημα.

Η 5η Ιουλίου 2015 ήταν, τελικά, για κλάματα ή για γέλια;


Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου
eleftherostypos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια