ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπαίνουμε στον 21ο αιώνα - Με κάμερες τα κράνη και οι στολές των αστυνομικών

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η καταγραφή των κινήσεων ομάδων που έρχονται σε αντιπαράθεση ή συμπλοκή με στελέχη των συγκεκριμένων αστυνομικών υπηρεσιών, αλλά και τον έλεγχο των επιχειρησιακών ενεργειών που προβαίνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που τις στελεχώνουν.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις λειτουργίας τους και θα ακολουθήσει η προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Ο διαγωνισμός προμήθειας και η χρησιμοποίηση των action cameras ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επιδίωξη είναι οι αρμόδιες Αρχές να έχουν σαφή και live εικόνα από το επιχειρησιακό πεδίο των ενεργειών αστυνομικών αλλά και του περιστατικού που καλούνται να διαχειριστούν.

Το είδος, οι διαστάσεις και οι δυνατότητες των μικροκαμερών καταρτίζονται από ειδική επιτροπή που θα καθορίσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Το ιδανικό, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι να φορούν όλοι οι αστυνομικοί αυτών των αστυνομικών υπηρεσιών κάμερες, ωστόσο φαίνεται πως επικρατεί η άποψη πως θα τις φέρουν οι επικεφαλής ή συγκεκριμένος αστυνομικός κάθε διμοιρίας ή ομάδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια