ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τουρκία - Κατάρ έχουν στρατολογήσει πάνω από 2.000 Σομαλούς μισθοφόρους


Η Τουρκία και το Κατάρ έχουν στρατολογήσει περισσότερους από 2.000 Σομαλούς μισθοφόρους, με απώτερο στόχο να τους στείλουν για να πολεμήσουν στη Λιβύη, στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, ανέφεραν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ στη χώρα, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το al-Arabiya, μερικοί από τους νέους της Σομαλίας που στρατολογήθηκαν από την Ντόχα και την Άγκυρα είπαν στην εφημερίδα Guardian της Σομαλίας, ότι "πολλοί συμπατριώτες τους είχαν ήδη αναπτυχθεί στις πρώτες γραμμές στη Λιβύη και περίμεναν να σταλούν σε περιοχές ενεργού μάχης".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Σομαλοί είχαν λάβει ιθαγένεια Κατάρ, νωρίτερα και είχαν αναστατωθεί από το ότι έμαθαν ότι διάφορα ΜΜΕ, παγκοσμίως, άρχισαν να τους αποκαλούν "μισθοφόρους".

Πολλοί από τους νέους της Σομαλίας δήλωσαν ότι "η φτώχεια και η ανεργία τους ανάγκασαν να ρίξουν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά που καίει ακόμα", σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η Τουρκία είχε στείλει χιλιάδες Σύρους αντικαθεστωτικούς και τζιχαντιστές για να υποστηρίξει τη GNA, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Συρίας.

Η πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη χώρα της Βόρειας Αφρικής αυξήθηκε αφότου το κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε την ανάπτυξη στρατευμάτων εκτός της χώρας, επιτρέποντας στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των φιλο-τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Άγκυρα θέσπισε ένα σχέδιο για να αυξήσει τις δυνάμεις και τον στρατιωτικό της εξοπλισμό στη Λιβύη, ώστε να αντιμετωπίσει τις αιγυπτιακές δυνάμεις σε περίπτωση που το Κάιρο αποφασίσει να παρέμβει.

Πέτρος Κράνιας
Capital

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια