ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αυτές τις 10 κυρώσεις από την ΕΕ φοβάται πραγματικά ο Ερντογάν

Μετά την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με αιχμή την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα διμερώς με στόχο την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.
Γράφει ο Αθανάσιος Ε. Δρούγος*
Αυτά θα μπορούσε να είναι:
α.     Κλείσιμο επ’ αόριστον της συνοριακής διάβασης των Κήπων για τις διεθνείς οδικές εμπορικές μεταφορές από Τουρκία προς Ευρώπη, που εκτελούνται μέσω της Εγνατίας Οδού.
β.     Διακοπή επ’ αόριστον της χρηματοδότησης του υπουργείου Πολιτισμού για την αναστήλωση οθωμανικών μνημείων που βρίσκονται στη χώρα μας και αναστολή εκτέλεσης όλων των εργασιών συντήρησης σε αυτά.

γ.    Κλείσιμο όλων των παράνομων χώρων λατρείας που λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς έγγραφη σχετική άδεια. Επιβολή υψηλού συντελεστή ή αύξηση του ήδη υπάρχοντος στα νόμιμα λειτουργούντα τεμένη.
δ.     Διακοπή επ’ αόριστον της λειτουργίας όλων των υποκαταστημάτων της τουρκικής τράπεζας ΖΙΡΑΑΤ ΒΑΝΚ που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και πάγωμα όλων των καταθετικών λογαριασμών.
ε.     Αναστολή επ’ αόριστον χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες και άρση του μέτρου χορήγησης βίζας 72 ωρών για επισκέψεις στη Θράκη. Από το μέτρο εξαιρούνται οι Τούρκοι πολίτες ελληνικής καταγωγής και χριστιανικού θρησκεύματος.
στ.    Μπλοκάρισμα επ’ αόριστον όλων των τραπεζικών λογαριασμών Τούρκων πολιτών σε ελληνικές τράπεζες, επιβολή υψηλού κόστους παρακράτησης για εισερχόμενα από την Τουρκία εμβάσματα έως και 50% του ποσού και απαγόρευση αποστολής εμβασμάτων από την Ελλάδα προς την Τουρκία.
ζ.     Επιβολή υψηλών τελών, φόρων και δασμών στα εισαγόμενα τουρκικά προϊόντα.
η.     Επιβολή υψηλού ειδικού φόρου σε οργανωμένες τουριστικές εκδρομές από την Ελλάδα προς την Τουρκία, ή σε μεμονωμένες μετακινήσεις, έως και 100% της αξίας των εισιτηρίων κατ’ άτομο.
θ.     Ενθάρρυνση των επαγγελματιών όλων των κλάδων ώστε να επιλέγουν άλλες αγορές, πλην Τουρκίας, για την κάλυψη των αναγκών τους, έστω και με επιδότηση διαφοράς κόστους, εάν απαιτηθεί.
ι.     Επιβολή ειδικού τέλους για τα υπάρχοντα οθωμανικά μνημεία και βακούφια που υπάγονται στην τουρκική κυβέρνηση.
*Ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος είναι Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός Αναλυτής
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου τύπου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια