ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το καλό και το κακό σενάριο για το κορωναϊό: O καθηγητής Σύψας μιλά για μετάλλαξη

Δεν αποκλείει την επιβολή ενός καθολικού τοπικού lockdown ο Νίκος Σύψας στο περιθώριο μια σοβαρής εξάπλωσης της πανδημίας του κορωναϊού εξαιτίας μη τήρησης των μέτρων προστασίας, σε κάποιο νησί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας δήλωσε πως “ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί”, ενώ του ζητήθηκε να σχολιάσει τα όσα λέγονται περί σεναρίου μετάλλαξης του κορωνοιού, με αφορμή
σημερινό δημοσίευμα της “Καθημερινής”, ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί προς το καλό και το κακό.

Σύμφωνα με το skai.gr ο καθηγητής τόνισε πως «το κακό είναι να γίνει πιο επιθετικός, πιο μεταδοτικός και πιο θανατηφόρος. Το καλό είναι να γίνει πιο ήπιος. Δυστυχώς κάθε ιός μπορεί να μεταλλαχθεί». Και πρόσθεσε πως αν και υπάρχει πάντα η ανησυχία για το κακό σενάριο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής σαφείς ενδείξεις στους ειδικούς για το ότι έχει συντελεστεί μια κακή μετάλλαξη.

«Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη ανησυχία, αυτές οι μεγάλες αναζωπυρώσεις που βλέπουμε σε διάφορες χώρες να σχετίζονται με μια κακή μετάλλαξη του ιού.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μη ύπαρξης εμβολίου από το καλοκαίρι κι έπειτα ο Λοιμωξιολόγος παραδέχτηκε πως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το σενάριο.

” Για να έχουμε εμβόλιο γίνονται κλινικές μελέτες. Μια κλινική μελέτη μπορεί να είναι επιτυχημένη αλλά μπορεί και να αποτύχει. Συνήθως οι κλινικές μελέτες αποτυγχάνουν. Μπορεί οι κλινικές μελέτες να μην δώσουν καλά αποτελέσματα ή να βρεθούμε με ένα εμβόλιο με πολλές παρενέργειες. Τίποτα δεν είναι βέβαιο”. είπε επισημαίνοντας πως κατά την εκτίμηση του εφόσον οι κλινικές μελέτες δώσουν θετικά αποτελέσματα με ένα ασφαλές κι αποτελεσματικό εμβόλιο, το να το έχουμε στο φαρμακείο της γειτονιάς μας και να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού δεν μπορεί να συμβεί νωρίτερα από έναν χρόνο από τώρα.

Με πληροφορίες από το skai.gr

https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια