ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αυτή η εικόνα δεν δείχνει σάκους με νεκρούς από COVID-19


Ισχυρισμός Γυναίκα να κουβαλά ένα πτώμα σε σάκο με χαρακτηριστική ευκολία, γεγονός που υποδηλώνει πως οι θάνατοι από COVID-19 είναι σκηνοθετημένοι.
Συμπέρασμα Η εικόνα με τους κενούς σάκους πτωμάτων ήταν μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας.

Εικόνα που κυκλοφορεί στο Facebook απεικονίζει σάκους πτωμάτων τοποθετημένους σε σειρά και μια γυναίκα να κουβαλά ένα γεμάτο με χαρακτηριστική ευκολία, γεγονός που υποδηλώνει πως οι θάνατοι από COVID-19 είναι σκηνοθετημένοι.Στους σάκους δεν υπάρχουν αληθινά πτώματα, κάτι που κατέστησε σαφές εξ αρχής ο φωτογράφος. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 27 Μαΐου 2020 και, σύμφωνα με την περιγραφή της εικόνας στη βάση δεδομένων εικόνων Shutterstock, δείχνει μια συμβολική πομπή κηδείας στο Μαϊάμι. Πραγματοποιήθηκε ως διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα για την οικονομία εν μέσω πανδημίας, και την απουσία κρατικής ενίσχυσης.Πενήντα διαδηλωτές τοποθέτησαν σάκους με «πτώματα» σε ένα πάρκο στο κέντρο του Μαϊάμι, για να τιμήσουν «τις ζωές που χάθηκαν από την COVID-19» και διαμαρτυρήθηκαν για την «κακή αντίδραση» της κυβέρνησης στην ανεργία που προκλήθηκε από την πανδημία.

Εν κατακλείδι, η εικόνα με τους κενούς σάκους πτωμάτων ήταν μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας.


Θοδωρής Δανιηλίδης
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.

https://www.ellinikahoaxes.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια