ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο «βράχος του Τραμπ» προσελκύει επισκέπτες στη νότια Τουρκία

Σχηματισμός στην πόλη Σιλίφκε μοιάζει με το πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου.

Το ενδιαφέρον τουριστών και χρηστών των social media προκαλεί ένας αρχαίος σχηματισμός από βράχους στη νότια Τουρκία, ο οποίος θυμίζει...το πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου.Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Al Jazeera, εικόνες του βράχου- ο οποίος βρίσκεται στην πόλη Σιλίφκε, στην επαρχία της Μερσίνας- κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα πολλοί ντόπιοι να τον επισκέπτονται και να τραβάνε φωτογραφίες, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ την Τρίτη.Αν τον δει κανείς από τα πλάγια, παραπέμπει στα χαρακτηριστικά του προσώπου του Αμερικανού προέδρου (σαγόνι, μύτη, χείλια, μαλλιά).

Ο βράχος έγινε δημοφιλής μετά την εκλογή του Αμερικανού προέδρου το 2016. «Η σιλουέτα αυτή υπάρχει εδώ και χρόνια. Οι ντόπιοι τη βλέπουν συνέχεια. Ωστόσο αφού ο Τραμπ έγινε πρόεδρος, όλοι την παρομοίαζαν με τον Τραμπ. Το κάνουμε και εμείς» ανέφερε ο Μουσταφά Καγιά, πρόεδρος της γειτονιάς Μπουκντεγκιρμενί, στην τουρκική ιστοσελίδα Son Dakika.

https://www.huffingtonpost.gr/

Σελεύκεια Ισαυρίας
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Αυτό το λήμμα αφορά ελληνική, ελληνιστική & βυζαντινή πόλη. Για τη σύγχρονη πόλη στην Τουρκία, δείτε: Σιλιφκέ.
H Σελεύκεια Ισαυρίας (γνωστή επίσης και ως Σελεύκεια στην Κιλικία, Σελεύκεια στον Καλύκαδνο, Σελεύκεια στην Ισαυρία, Σελεύκεια Τραχεία ή Σελεύκεια Τραχεώτις),[1] ήταν αρχαία ελληνική πόλη που βρισκόταν στην Iσαυρία. Με διαχρονική συνέχεια ανά τους αιώνες, η πόλη σήμερα είναι γνωστή ως Σιλιφκέ (αγγλικά- τουρκικά: Silifke) στην σημερινή Επαρχία Μερσίνης στην Τουρκία. Απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά από το λιμάνι και την πόλη Ταρσός, καθώς και από τον ομώνυμο ποταμό (αγγλικά: Tarsus) της Τουρκίας.

Η Σελεύκεια Ισαυρίας είναι γνωστή επίσης και ως Σελεύκεια στην Κιλικία, αλλά δεν θα πρέπει να συγχέεται με την άλλη Σελεύκεια της Κιλικίας που είναι γνωστή ως Σελεύκεια Κιλικίας ή Σελεύκεια Πύραμος ή Μοψουεστία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια