ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το «μαγαζί» του Α. Τσίπρα και τα «παραμάγαζα»

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν σε πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη, κατά τον προσφιλή χαρακτηρισμό Πολλάκη, δεν μπορείς να σφυρίζεις κλέφτικα. Κι αυτό έκανε ο Α. Τσίπρας όταν έσκασε η συνομιλία του 2016 Παππά – Μιωνή, μιλώντας για μαφιόζικες μεθόδους, χωρίς να μπει στον κόπο να πει μια κουβέντα επί της ουσίας.

Και η ουσία είναι μια μυστική συνάντηση στην Κύπρο, το Μάιο του 2016, του
υπουργού Επικρατείας, που στεγάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου και εμφανίζεται ως ο άνθρωπος του Τσίπρα για όλες τις δουλειές με έναν επιχειρηματία.

Κάποιοι ψέλλισαν ότι η συνάντηση αυτή έγινε για Εθνική υπόθεση και υπονοούν ότι υπήρχαν πιέσεις από την πλευρά του Νετανιάχου προκειμένου να διευθετηθεί δικαστική εκκρεμότητα Μιωνή με την εμπλοκή του ονόματός του στην λίστα Λαγκάρντ.

Όμως τι σχέση έχει μια υποτίθεται συνάντηση για Εθνική υπόθεση με την αγοραία γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε, που ανατρέχει σε μια ανεπίτρεπτη οικειότητα και που δεν συνάδει με την σχέση ενός υπουργού με έναν επιχειρηματία που ελέγχεται από την δικαιοσύνη.

Κι αν αυτή η συνάντηση είχε αυτό το σκοπό και περιεχόμενο για το οποίο μιλούν οι Συριζαίοι με τον εξ απορρήτων του Τσίπρα, τότε οφείλει να μας πει ο τότε ένοικος του «μαγαζιού» που είναι το Μέγαρο Μαξίμου, αν ήταν εξουσιοδοτημένος ο Ν. Παππάς να πει στο κοριτσάκι, γράφε εισαγγελέα Ε. Τουλουπάκη, προκειμένου να καθαρίσει δικαστικά την υπόθεση Μιωνή, ή αν είχε την άδεια του Αλέξη να ζητάει ως αντιπαροχή την στον Σ. Παπασταύρου να δώσουν την σύζυγο του τότε νεοεκλεγέντος Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη, βορά στην τότε κυβέρνηση.

Όμως αυτή η τακτική του πάρε – δώσε του Σύριζα με εμπλοκή της δικαιοσύνης, φαίνεται ότι δεν είναι πρωτόγνωρη για τους δήθεν αριστερούς ιδεολόγους. Όπως έχει καταγγείλει Γ. Παπακωνσταντίνου πρώην υπουργός Οικονομικών επί Γ. Παπανδρέου, που βρέθηκε κατηγορούμενος για την αφαίρεση συγγενικών του προσώπων από την λίστα Λαγκάρντ, οι Συριζαίοι του ζήτησαν να δώσει τον Ε. Βενιζέλο, για να καθαρίσει στο Ειδικό Δικαστήριο.

Δεν ήταν όμως μόνο μία η συνάντηση Παππά – Μιωνή στην Κύπρο. Υπήρξαν και άλλες πριν από 4 χρόνια εντός του Μεγάρου Μαξίμου, γράφε «μαγαζί», κατά τον κολλητό του Τσίπρα, που αντί να ψηφιοποιήσει το κράτος ασχολήθηκε με … διαστημικά προγράμματα, παρουσία του Δ. Παπαγγελόπουλου και μια δεύτερη πριν δύο χρόνια στην οποία συμμετείχε εκτός των τριών και ένας εκδότης εφημερίδας με περίεργο πολιτικό προσανατολισμό.

Αλλά για να επανέλθουμε στην συνομιλία Παππά – Μιωνή, η φράση ο Παπαγγελόπουλος έχει δική του ατζέντα και κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά τι άραγε σημαίνει; Δεν έβγαζαν, όπως θέλει να το παρουσιάσει ο εμπλεκόμενος πρώην υπουργός, αλλά βγάζουν δηλ. στον παρόντα χρόνο που κυβερνούσε ο Σύριζα.

Ζητούμενο τώρα είναι η άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης, όπως ζητάει με δήλωσή της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, για να προσθέσει κανείς και οι αντίστοιχες αντιδράσεις από τα συνδικαλιστικά όργανα των δικαστών.

Η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει επίσης, στη δήλωσή της, την επιμονή της Νέας Δημοκρατίας που εστιάζεται στην απομάκρυνση του Ν. Παππά. Για να προσθέσει ότι, έτσι απαλλάσσει το “αφεντικό” του από οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη.

Το «μαγαζί» και τα «παραμάγαζα» του Σύριζα που συνοδεύονται με υποθέσεις αλληλοπαρακολουθήσεων, μια και στη δημοσιογραφική πιάτσα πολλοί μιλούσαν τότε για τριχοτομημένη ΚΥΠ, μια η επίσημη υπό τον Γ. Ρουμπάτη, μια δεύτερη εντός του Μαξίμου και η παρακολούθηση Καμμμένου είναι ενδεικτική, και μια του τελευταίου μέσω των περίεργων διασυνδέσεων του με πρόσωπα, όχι και ιδιαίτερα ευυπόληπτα στο σώμα της αστυνομίας.

Αυτή η μπόχα, που εκπέμπεται από την συνομιλία Παππά – Μιωνή που είναι η κορυφή του παγόβουνου, αναδεικνύει μηχανισμούς παρακράτους που κινούνται στους σκοτεινούς θαλάμους της εκτελεστικής εξουσίας και επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την δικαιοσύνη για πολιτικούς και άλλους σκοπούς.

Καιρός να προστατευθούν από όλους αυτούς τους παρακρατικούς μηχανισμούς, οι δημοκρατικοί θεσμοί…

https://www.orgi.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια