ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Φαρισαίοι Ρομά της Δεξιάς


Ο πιο βρώμικος, ο πιο ρυπαρός ρόλος ορισμένων είναι να εξαπατούν με δόλο τους ψηφοφόρους για την ιδεολογία τους.

«Η ΑΟΖ των κρατών-μελών είναι ΑΟΖ της ίδιας της ΕΕ», γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ ο τέως ΠτΔ Προκόπιος Παυλόπουλος.

Αφήνοντας στην άκρη την πλάτη που έβαλε στα πραξικοπήματα του 2015 (απείλησε με παραίτηση εάν εφαρμοστεί το Σύνταγμα, δηλαδή εάν γίνει σεβαστή η λαϊκή κυριαρχία) και του 2019 (υπέγραψε νόμο εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας που γνώριζε πως ήταν αντίθετος της λαϊκής κυριαρχίας),
το εν λόγω ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας απέτρεψε την ανακήρυξη ΑΟΖ. Για να αντιληφθεί κανείς την ισχύ της επιλογής του, αρκεί να αναφερθεί ότι ο ομόλογός του της Αλγερίας υπέγραψε την ανακήρυξη της ΑΟΖ της χώρας του. Η Αλγερία το έκανε, η Ελλάδα όχι.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα σταθούμε στην περιγραφή των συμφερόντων που εξυπηρέτησε αυτή η επιλογή. Θα σταθούμε στον υποχθόνιο Φαρισαϊκό ρόλο του: όσο ήταν ΠτΔ και είχε δικαίωμα υπογραφής, δεν υπέγραψε, αλλά επαναλάμβανε διαρκώς ότι ήταν υπέρ της ΑΟΖ, την ανακήρυξη της οποίας ο ίδιος δεν υπέγραψε. Τώρα, συνεχίζοντας τον ίδιο εθνικά υπονομευτικό ρόλο της δημιουργίας ψευδαισθήσεων για τις πεποιθήσεις του και για τις επιλογές του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, πουλάει πάλι βρώμικες επικοινωνιακές στρακαστρούκες.

Πάμε σε άλλο παράδειγμα.

Ο ιδρυτικός κομμουνιστικός πυρήνας της ΝΔ πουλάει «σκληρή δεξιά συνιστώσα» στη ΝΔ, ακριβώς όπως πούλαγε «53» στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο, διότι αυτός που έφτιαξε τον Συνασπισμό και μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που έφτιαξε τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αυτός που απαγόρεψε μέσω Παυλόπουλου την ανακήρυξη ΑΟΖ, αυτός που απαγόρεψε στα ελικόπτερα να πάνε στο Μάτι, αυτός που ήθελε να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, είναι αυτός που χειρίζεται «αθέατα» το σημερινό Μαξίμου.

Ο σύντροφος Μπογδάνος αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των σκληρών της ΝΔ, δηλαδή των κομματιών της πατάτας που δεν έγιναν αλοιφή στη σκορδαλιά. Από τη μία «τα χώνει» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ψηφίζει ηγετικό στέλεχος της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού για ΠτΔ. Από τη μία επιτίθεται σε πολιτικούς αντιπάλους που δεν σέβονται τον μέσο Έλληνα και από την άλλη, ενώ ο κόσμος πλέον οικονομικά υποφέρει, κάνει θέμα προτεραιότητας την ενασχόληση με τα δικαιώματα του όποιου έχει διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις.

Μήπως όλα αυτά έχουν κάποια εξήγηση; Βεβαίως και έχουν. Ποιός ήταν δικηγόρος της υπόθεσης «Βαλλιανάτος κατά Ελληνικής Δημοκρατίας»; Ο Αλιβιζάτος του Σημίτη, του Ροζάκη, του γνωστού συστήματος. Ο Αλιβιζάτος που δήλωσε ότι η ΠτΔ θα φροντίσει να μην υπογραφεί κάτι που δεν το εξυπηρετεί, που απείλησε τη Δικαιοσύνη σε πρωτοσέλιδο της Καθημερινής. Ο Αλιβιζάτος που, με ανάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ελέγχει το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Θα μπορούσα να αναφέρω πλήθος άλλων παραδειγμάτων Φαρισαίων που ανήκουν στο κόμμα των ιδεολογικών Ρομά της Δεξιάς, αλλά πιστεύω ότι έγινε αντιληπτό το τί ακριβώς συμβαίνει. Η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί ασύγκριτα πιο βρώμικα από τους πραγματικούς αριστερούς, οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς πως είναι αντιπατριώτες. Λειτουργεί ως βαστάζος των (άλλων, επίσης) σοσιαλιστών: όταν καταρρέουν λόγω ανικανότητας ή διαφθοράς, αναλαμβάνει να τους διασώσει εφαρμόζοντας μεν όσα εξυπηρετούν τους χειριστές τους, διασφαλίζοντας από την άλλη τον αναγκαίο χώρο και χρόνο για να ανασυνταχτούν και να επανέλθουν για νέο γύρο εθνομηδενιστικού πλιάτσικου. Σαν τσιλιαδόροι που πέφτουν σκόπιμα μπροστά στους ιδιοκτήτες που κυνηγούν τους κλέφτες, για να τους δώσουν χρόνο να ξεφύγουν.

Για όσους ακόμα αμφιβάλλουν έστω και λίγο, θα προτείνω να σκεφτούν τα εξής:

1. Για ποιό λόγο γίνεται από τους κυβερνητικούς επικοινωνιακό πάρτυ για το ρόλο Παπαγγελόπουλου - Καμμένου αλλά δεν τολμούν να πουν αν υπήρχε κάποιος χειριστής τους; Έπαιρναν εντολές από κάποιον; Έδιναν αναφορά κάπου; Υπάρχει κάποιος σήμερα στο Μαξίμου που δίνει αναφορά εκεί;

2. Για ποιό λόγο, παρά τα εκατοντάδες προεκλογικά πρωτοσέλιδα, δεν ακουμπάει κανείς Τσίπρα-Πετσίτη; Υπάρχει κάποιος που τους προστατεύει;

3. Μήπως η υπόθεση Παπαγγελόπουλου χρησιμοποιηθεί για να περάσει κάτι ανθελληνικό (αλλά επικοινωνιακά ο κόσμος να κοιτάει αλλού) όπως χρησιμοποιήθηκε η υπόθεση NOVARTIS;

Anaconda

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια