ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Σακελλαροπούλου στο κατεχόμενο Αγαθονήσι»


Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αυτό είναι το πρώτο ταξίδι «στο εξωτερικό» της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Με χαρακτηρισμούς «επίσκεψη - πρόκληση» και «δηλώσεις - σκάνδαλο» καλύπτουν την είδηση της επίσκεψης της προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα αναφέρουν ότι αυτό είναι το πρώτο ταξίδι «στο εξωτερικό» της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Ακολουθούν, ενδεικτικά, οι τίτλοι και τα σχόλια των τουρκικών Μέσων:


Σαμπάχ (φιλο-κυβερνητική)

«Πρόκληση από την Ελληνίδα πρόεδρο της Δημοκρατίας! Δηλώσεις-σκάνδαλο στο Αγαθονήσι»

«Η Ελλάδα έβαλε την υπογραφή της σε μία νέα πρόκληση στα νησιά του Αιγαίου. Η Ελληνίδα πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Αγαθονήσι, το οποίο συνδέεται με το Αϊδίνιο», σχολιάζει η εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας επίσης «προκλητικό» το μήνυμα που έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.

Χουριέτ (φιλο-κυβερνητική)

«Μεγάλη πρόκληση από την Ελληνίδα πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Καράρ (αντιπολιτευτική)

«Η πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφτηκε το υπό κατοχή Αγαθονήσι», αναφέρει η εφημερίδα, ενώ μάλιστα υποστηρίζει ότι «η Ελληνίδα πρόεδρος μετά την ανάληψη των καθηκόντων της πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψή της "στο εξωτερικό" στο υπό 16 χρόνια κατειλημμένο Αγαθονήσι».

Σοζτζού (αντιπολιτευτική)

«Έκτακτη είδηση… Πρόκληση στην Τουρκία από την Ελληνίδα πρόεδρο της Δημοκρατίας», ο τίτλος του Μέσου.

DHA (πρακτορείο ειδήσεων)

«Πρόκληση από την πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας: Επισκέφτηκε το Αγαθονήσι»,

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του νέου κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, συνέστησε στην κυβέρνηση Ερντογάν να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ε.Ε. και να καλλιεργήσει το διάλογο με τις Βρυξέλλες για την Ανατολική Μεσόγειο.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια