ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κεραμέως: Oι κάμερες μπήκαν στα σχολεία για να έχουν όλοι πρόσβαση στην εκπαίδευση-βίντεο

Για τη λειτουργία των λυκείων και γυμνασίων μετά τον κορονοϊό, τις Πανελλήνιες αλλά και την εγκατάσταση καμερών στις σχολικές αίθουσες μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένη και από τη δεύτερη φάση επιστροφής στα σχολεία. 'Οπως είπε, όλα κυλούν σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Πάμε βήμα- βήμα στο πλαίσιο των οδηγιών από τους ειδικούς, επισημαίνοντας ότι καθηγητές και μαθητές τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο τυχόν κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή διευκρίνισε ότι δεν κλείνει το σχολείο αλλά το τμήμα και ιχνηλατούνται όλες οι επαφές του μαθητή.

Κατέστησε σαφές ότι τα ίδια προστατευτικά μέτρα θα τηρηθούν και στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και την επομένη για τα ΕΠΑΛ.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις για αχρείαστο άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως η Πολιτεία έχει χρέος, με βαση τις οδηγίες των ειδικών, να βοηθήσει τους μαθητές να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Για τη νέα σχολική χρονιά τόνισε ότι η έναρξη είναι προγραμματισμένη για την 1η Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις για την κάμερες στα σχολεία επανέλαβε ότι μπήκαν για να έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στην εκπαίδευση, σημείωσε ότι πρόκειται για ειδική ρύθμιση μόνο για πανδημική κρίση και ξεκαθάρισε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια