ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Έρχεται διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο της πρότασης στηρίζεται στις καταθέσεις τεσσάρων ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών καθώς και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καθώς οι συνεργάτες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ συλλέγουν τις απαραίτητες υπογραφές απο τους βουλευτές προκειμένου να κατατεθεί η σχετική πρόταση ενδεχομένως και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο της πρότασης στηρίζεται στις καταθέσεις τεσσάρων ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών (Ελ. Ράικου, Π. Αθανασίου, Γ. Αγγελής και Γ. Τσατάνη) καθώς και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες κατέθεσαν στην προανακριτική επιτροπή για σειρά ωμών απειλών καιο κυνικών παρεμβάσεων του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις αλλά και για απαίτηση καταβολής μεγάλου χρηματικού ποσού προκειμένου να διευθετηθούν ευνοϊκά συγκεκριμένοι φάκελοι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση θα ζητά να προστεθούν στα αρχικά αδικήματα και αυτά της δωροληψίας αλλά και οι επιβαρυντικές διατάξεις του αδικήματος της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατά το άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα, το αδίκημα της εκβίασης, της απάτης επι δικαστηρίου και πιθανότατα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία. Να σημειωθεί ότι απο την ημέρα κατάθεσης της συμπληρωματικής πρότασης η Ολομέλεια υποχρεούται εντός 10 ημερών να την συζητήσει και να ψηφίσει επι αυτής.

https://www.protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια