ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (και τα έκανε μαντάρα):

«Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα.»
Μάλιστα ...
Ειλικρινά, είναι από τις στιγμές που χάνω λίγο τα λόγια μου ... Ας προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε όμως:

Πρώτον, θεωρώ ότι και ο ίδιος ο υπουργός έχει αντιληφθεί το μέγεθος του λεκτικού ολισθήματός του.
Δεύτερον και επί της ουσίας, δεν μιλάμε για «λίγες δεκάδες μέτρα», αλλά για 16 στρέμματα.
Σε μια ιδιωτική διαφορά, κανείς δεν χαρίζει 16 στρέμματα. Εδώ τι ακριβώς θέλουμε να παραστήσουμε; Τους «γαλαντόμους»; Τα έχουμε πολλά τα στρέμματα και χαρίζουμε;! Πάρε (Τούρκε) κόσμε!

Δυστυχώς, η εν λόγω αποστροφή Δένδια αποκαλύπτει μια διαχρονική νοοτροπία της πολιτικής μας νομενκλατούρας, η οποία (πάλι δυστυχώς) τέμνει σχεδόν ομοιόμορφα όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα: «Δεν θα πάμε σε πόλεμο για λίγα μέτρα ή για ένα ξερονήσι».
Οπότε περιμένουμε η Τουρκία να φτάσει μέχρι την Αλεξανδρούπολη ή να καταλάβει κανένα κατοικημένο νησί, πχ τη Λήμνο, για να σκεφτούμε τότε αν αξίζει να πάμε σε πόλεμο! Σίγουρο και πάλι δεν το έχουμε!

Εντωμεταξύ, η Τουρκία διέπεται από την ακριβώς αντίθετη νοοτροπία: Όχι μόνο δεν χαρίζει σπιθαμή γης της, αλλά «τσιμπάει» εδάφη όπου μπορεί: στην Κύπρο, στη Συρία, στο Αιγαίο (πχ Ίμια) και τώρα (πιθανώς) στον Έβρο.
Αναγνωρίσαμε όλοι στην Κυβέρνηση τον εξαιρετικό χειρισμό στον Έβρο με την υβριδική μεταναστευτική επίθεση της Τουρκίας την άνοιξη. Ας μη χύσει τώρα την καρδάρα με το γάλα σε επικοινωνιακό και ουσιαστικό επίπεδο. Θα είναι πολύ κρίμα ...
Τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν, επιτέλους, να παράσχουν σαφή ενημέρωση για το τι ακριβώς έχει συμβεί στον Έβρο (επίσημη αποτύπωση της κατάστασης δεν έχει ακόμη υπάρξει από την Κυβέρνηση) και, εφόσον όντως μιλούμε για εισβολή σε ελληνικό έδαφος (σε 1, 10 ή 100 μέτρα), τότε η εισβολή αυτή να αποκρουστεί.

Άλκης ο Εισβολέας

ΥΓ 1: Οι Συριζαίοι έχουν πολύ πλάκα. Αυτοί που είχαν κάνει τα σύνορά μας ελβετικό τυρί τώρα έχουν το θράσος να μιλούν. Ευτυχώς, που δεν κυβερνάτε αγαπητοί! Γιατί, στην απευκταία αυτή περίπτωση, ο Έβρος όχι απλά θα είχε γίνει σουρωτήρι · θα είχε ήδη καταρρεύσει.

ΥΓ 2: Από τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του κ. Δένδια, προκύπτει ότι οι Τούρκοι μάς κάνανε πρώτοι διάβημα για τον Έβρο και μετά στείλαμε εμείς το δικό μας διάβημα. Και εδώ δεύτεροι (και καταϊδρωμένοι);!

ΥΓ 3: Διέρρευσε από κυβερνητικούς κύκλους ότι για το πρόβλημα ευθύνεται και η google λόγω λάθος αποτύπωσης στους χάρτες της. Διάβημα κάναμε;!

ΥΓ 4: Η ελληνική κυβέρνηση καταδέχτηκε να ασχοληθεί με το θέμα και να μας (μισο)ενημερώσει μόλις χθες (ενώ το πρόβλημα είχε προκύψει ήδη από τα μέσα της εβδομάδας) και αφού υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα στον αγγλικό τύπο περί «τουρκικής εισβολής σε ελληνικό έδαφος». Να υποθέσω ότι, αν οι παλιοΆγγλοι δεν μας τη χάλαγαν, θα αφήναμε τα κεφαλάκια μας κάτω από το χώμα ως γνήσιες στρουθοκάμηλοι;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια