ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ελλάδα και Κύπρος ανάμεσα στις χώρες με καλές πιθανότητες επανεκκίνησης του τουρισμού, λέει η Γερμανία

O επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου TUI, Φριτς Γιούσεν με δηλώσεις του στο περιοδικό «Σπίγκελ» εκτιμά πως η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία, έχουν “καλές πιθανότητες” να ανοίξουν σύντομα για τον τουρισμό.
Αυτές οι χώρες επιδίωξαν συζητήσεις με την TUI και προετοιμάζονται “πολύ εντατικά για την επιστροφή των τουριστών”, δηλώνει ο κ. Γιούσεν στο περιοδικό, που αναφέρει πως “η Ευρώπη ήταν για τους Ευρωπαίους τις προηγούμενες δεκαετίες μια οικεία περιοχή, μια πατρίδα στο εξωτερικό. Τώρα υπάρχουν και πάλι σύνορα, μπάρες, ένας λαβύρινθος γεμάτος εμπόδια”.

Το «Σπίγκελ» επισημαίνει πως ο επικεφαλής της TUI, Φριτς Γιούσεν, σε επιστολή προς τους συνεργάτες του πριν από λίγες ημέρες, άσκησε κριτική προς τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας και τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ -χωρίς να τους κατονομάζει- επειδή, όπως έγραψε, “έχουν ήδη ξεγράψει τη φετινή χρονιά” ή διαφημίζουν τις “διακοπές στο εσωτερικό”, “αντί να αναπτύσσουν ιδέες σχετικά με το υπό ποιους όρους θα καταστούν και πάλι εφικτές οι διακοπές και τα αεροπορικά ταξίδια”.
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια