ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σε τροχιά προς μονοψήφιο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ


Αποστολόπουλος Απόστολος

Το ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ σβήνει άδοξα, όπως τα πυροτεχνήματα στις Απόκριες. Πολύ χειρότερο από τους απαισιόδοξους αριθμούς των δημοσκοπήσεων, είναι η αδιαφορία του κόσμου για τα λεγόμενα του κόμματος, των στελεχών και του ίδιου του αρχηγού του. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ νόμιζαν ότι μπορούσαν, όχι απλώς να αγνοήσουν, αλλά και να περιφρονήσουν τους ψηφοφόρους τους, πρώτον με την τούμπα στο δημοψήφισμα και δεύτερον με τις Πρέσπες.

Πίστευαν, αλαζονικά, ότι δεν θα πληρώσουν τίμημα. Ήταν το πρώτο λάθος. Το δεύτερο λάθος ήταν ότι υποτίμησαν τον αντίπαλό τους. Νόμιζαν ότι μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η ιδανική ευκαιρία για μια "δεξιά παρένθεση" και την μετέπειτα θριαμβευτική επάνοδό τους στην εξουσία. Αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα από όσα περίμεναν ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί από όσους ψήφισαν Μητσοτάκη με μισή καρδιά, λέγοντας «και τι να περιμένεις απ’ τον Κούλη»;

Αλλά από τις πρώτες κιόλας μέρες αυτό το χλευαστικό "Κούλης" εξαφανίστηκε από το λεξιλόγιο των ψηφοφόρων, αλλά όχι οπαδών της ΝΔ. Ήταν σαν μην υπήρξε ποτέ. Το ξέχασαν ακόμα και οι οπαδοί της ΝΔ, αλλά και οι άσπονδοι φίλοι του πρωθυπουργού. Αυτοί, που τους έκοψε το βήχα περί ανασχηματισμού. Η ματαίωση του ανασχηματισμού δεν ήταν καμιά πράξη μεγαλειώδης, αλλά τουλάχιστον στο κομματικό πεδίο ήταν κίνηση αρχηγού. Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και οι άλλοι σώπασαν.

Ήττα του εθνομηδενισμού

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια