ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κορονοϊός: Έπιασαν δουλειά οι πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ - Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από τη δράση τους στα νησιά

Οι πλωτές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ σε δράση. Αυτές είναι οι πρώτες, αμοντάριστες εικόνες, από τις πλωτές ομάδες που μεταβαίνουν με φουσκωτά στη Μήλο και την Κίμωλο και κάνουν τεστ στους κατοίκους, στο πλαίσιο της υγειονομικής προστασίας των πληθυσμών από τον κορονοϊό.

Η συμφωνία συνεργασίας που έχει υπογράψει ο ΕΟΔΥ με την "Σύμπλευση ΑΜΚΕ",
προβλέπει την πραγματοποίηση τεστ για τον COVID-19 σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επεκτείνοντας δημιουργικά το πρόγραμμα των κινητών ομάδων και σε επικοινωνία με τους δήμους των μικρών νησιών θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες σε ευπαθείς ομάδες.

Η Σύμπλευση με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί που θα αποφασιστεί, για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για COVID-19. Στη συνέχεια η Σύμπλευση θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιείται μεταφορά δειγμάτων από τεστ για COVID-19, όποτε χρειάζεται, από τα νησιά του Αιγαίου στην Αττική από τις ομάδες της Σύμπλευσης.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί, η πρώτη δράση της συμφωνίας προέβλεπε πως τη Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Μαΐου οι Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ θα επισκέπτονταν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και την Σίκινο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:https://www.enikos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια