-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η εργαλειοποίηση της τουρκικής Π.Α. για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και την αμφισβήτηση του Ελληνικού ουρανού στο Αιγαίο


ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Οι 270 και πλέον υπερπτήσεις μέσα στο 2020 μόνο τυχαίες δεν είναι. Οι Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σε κεντρικό επίπεδο η Άγκυρα, εργαλειοποιεί ιπταμένους και αεροσκάφη F-16 και F-4 ώστε ν’ αμφισβητεί δυο πράγματα:

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στη νησιωτική γη και το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ότι πράξη
κάνει η Άγκυρα, δηλαδή παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, παραβάσεις του FIR Αθηνών και υπερπτήσεις εντάσσονται σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο που έχει να κάνει με την αμφισβήτηση είτε νησιών είτε του Ελληνικού ουρανού.

Έμπειροι πιλότοι σημείωναν ότι σε πρώτο βαθμό «ενοχλεί» τη γείτονα το FIR, όχι μόνο το ανατολικό εύρος των 10 ναυτικών μιλίων, αλλά πλέον και το νοτιοανατολικό κυρίως επειδή το ενδιαφέρον και πολλά συμφέροντα αναδύονται από τον βυθό της Αν. Μεσογείου.
Όμως ας μείνουμε λίγο στην διάρκεια της παρουσίας των Τουρκικών αεροσκαφών πάνω ή ανάμεσα στα Ελληνικά νησιά.

Εδώ και καιρό η Άγκυρα επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, πολλά από τα οποία όμως εντάσσονται σε χάρτες που έχει εκδώσει κατά καιρούς ακόμη και μέσω του Τουρκικού τύπου, για τα οποία αμφισβητεί τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Παράλληλα η Τουρκία έχει παρατηρηθεί ότι «ενοχλείται» από την παρουσία των «Μπλε Φτερών» που ασκούνται στο Αιγαίο. Μόλις τα ραντάρ της γείτονος παρατηρήσουν ότι τ’ αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας κάνουν σχηματισμούς, μικρούς ή μεγάλους στον ουρανό του Αρχιπελάγους, τότε ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου ώστε το Τουρκικό «scramble» να προλάβει τους ασκούμενους Έλληνες πιλότους, πριν προλάβουν τα Ελληνικά readiness να σπεύσουν για την αναχαίτιση.

Το συμπέρασμα των αεροπόρων είναι πως κι εδώ έχουμε μια ακόμη επιχείρηση αμφισβήτησης του δικαιώματος της Ελλάδας, τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας ν’ ασκούνται στον Ελληνικό ουρανό για τον οποίο όλη την ευθύνη σε Διεθνές επίπεδο, φέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. https://hellasjournal.com/
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.