ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το σύστριγγλο κουράζει


Έτσι, ενώ η κυβέρνησή του έδωσε εξετάσεις και απέτυχε σε όλα,

...θεωρεί ότι η παρούσα και αντικειμενικά πιθανόν πιο άτυχη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης έκανε έτσι, en passant, "τα αυτονόητα"

...όταν απέκρουσε μια υβριδικού τύπου απόπειρα εισβολής στον ¨Εβρο, και

...μετά μια υγειονομική κρίση η οποία γονάτισε τα συστήματα υγείας των πλέον προηγμένων χωρών του πλανήτη.

Kαι όπου, στην Πορτογαλία, με συγκρίσιμο πληθυσμό τα κρούσματα και οι θάνατοι είναι ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ σχεδόν από τα αντίστοιχα Ελληνικά.

Έχω ξαναγράψει και άλλες φορές την απορία μου:

Αν στην Ελλάδα είχαμε ένα θανατικό διαρκείας με 50 πες νεκρούς ημερησίως, δε θα φώναζε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση έβαλε την οικονομία πάνω από τους ανθρώπους;

Ή μήπως θα της τη χάριζε;

Εξάλλου, έχουμε και ενδεικτικά αποτελέσματα του τι θα μας επιφύλασσε μια "προοδευτική" διακυβέρνηση συνεργασίας (με αυτούς που ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχλος έβριζε και έφτυνε το 2010-2014 όσους απέμειναν δηλαδή γιατι οι υπόλοιποι προσεχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ σε μια "ανοιχτωσιά" πολιτικής αξιοπρέπειας) από την κατάσταση στην Ισπανία που πανηγυρίζουν με... 300 νεκρούς ημερησίως διότι λέει "ισιώνει η καμπύλη".

Και αυτή η τέτοια διαφορά είναι το "αυτονόητο" για τον κύριο Τσίπρα.

Αλλά βέβαια ο κος Τσίπρας δεν είναι σε θέση να μας πει τι θα έκανε εκείνος πέρα από το να χαρίζει λεφτά που δεν υπάρχουν.

Οι κακές γλώσσες λένε

ότι θα είχαμε μερικές δεκάδες νεκρούς την ημέρα και
ότι οι ζωντανοί δε θα είχαμε απλώς την ατμόσφαιρα πενθους και θανατικού η οποία θα έκανε μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία από την ίση καταστροφή που θα επέφερε η δυσλειτουργία στην οικονομία, οπότε θα είχαμε σάντουιτς ΚΑΙ νεκρών, ...αλλά ΚΑΙ οικονομικής καταστροφής.

Λυπάμαι που το λέω γιατι ξέρω ότι χαλάω καρδιές, αλλά η Κυβέρνηση έπραξε πολύ καλά το καθήκον της μέχρι τώρα.

Η κατάσταση που ζούμε έιναι πρωτόγνωρη και η χώρα είχε την τύχη, ΝΑΙ, την τύχη, να έχει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.

Το θέμα ήτανε να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και είμαστε ευτυχείς που ξεκουμπίστηκε πριν αρχίσουν τα δύσκολα.

Τώρα το θέμα,

...εκτός από την αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει,

...είναι να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση στη θέση της ωσότου σβήσει η τοξική επιρροή αυτού του κακού και μοχθηρού ανθέλληνα

...και έρθει μια άλλη αντιπολίτευση της προκοπής είτε από την κεντροαριστερά, είτε από μια πιο συντηρητική αλλά πιο σοβαρή δεξιά από το εξίσου απωθητικό λαικόδεξιό μόρφωμα.

Γιατι την έχουμε ανάγκη.

Όχι όμως αυτό το σύστριγγλο. Κουράζει.


ΚΚ2
Το Παρατηρητήριο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια