ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Νίκος Δένδιας για τον Εβρο: Η τουρκική διακοίνωση, η ελληνική απάντηση και οι «ανοησίες» που πρέπει να σταματήσουν

Στρατιώτες στα σύνορα κατά τη διάρκεια της τελετής έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ
«Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι ακροδεξιών κομμάτων και δημοσκοπικών ανησυχιών» ανέφερε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ όπου έδωσε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Εβρο.

«Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες για την προέκταση και επέκταση του φράχτη» είπε ο κ. Δένδιας και εξήγησε:

«Η Τουρκία μάς επέδωσε διακοίνωση να τις δώσουμε τις συντεταγμένες της κατασκευής του φράχτη» αίτημα στο οποίο η Ελλάδα απάντησε αρνητικά. Είπαμε ότι η κατασκευή του φράχτη γίνεται αποκλειστικά επί ελληνικού εδάφους άρα δεν έχει καμία υποχρέωση» για κοινοποίηση συντεταγμένων.

Ακολούθως, συνέχισε ο κ. Δένδιας, παρατηρήθηκε κινητικότητα στο σημείο όπου υπήρχαν οι προπαρασκεαυστικές εργασίες.

Το ΥΠΕΞ ακολούθως προχώρησε σε δεύτερη διακοίνωση απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού.

Ερωτηθείς εάν υπήρξαν τουρκικές δυνάμεις που πέρασαν στο ελληνικό έδαφος όπως έγραψαν αρχικά αγγλικά έντυπα, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «υιοθέτηση ισχυρισμών περί κατάληψης 6 στρεμμάτων από ελληνικό ακροδεξιό κόμμα», το οποίο επανέλαβε το επιχείρημα και έστρεψε μετά τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειτα υπερακόντισε την ανοησία ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, στην οποία με ρώτησε αν ο ελληνικός στρατός υποχώρησε ενόψει της τουρκικής χωροφυλακής

«Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι ακροδεξιών κομμάτων και δημοσκοπικών ανησυχιών ανέφερε επίσης ο κ. Δένδιας.

«Σε αυτά δεν παίζει κανείς, ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων. Το εθνικό συμφέρον δε μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα. Να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ.»

Τόνισε, δε, ότι είναι συνταγματική μας υποχρέωση η προστασία του εθνικού εδάφους και προσέθεσε πως καμία κυβέρνηση δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ένα εκατοστό.

Όπως εξήγησε ο υπουργός η τουρκική πλευρά επιδιώκει την ένταση, ωστόσο η Ελλάδα δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. «Οφείλουν να λειτουργούν ως μια σύγχρονη χώρα».

https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια