ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

3000 οι “τσιπαρισμένοι” στη Σουηδία. Όλο και πιο δημοφιλή τα εμφυτεύματα microchip στο χέριΉδη, 3000 οι “τσιπαρισμένοι” στη Σουηδία

3000 Σουηδοί πολίτες φέρουν μικροσκοπικά τσίπ κάτω από το δέρμα τους – κάνοντας τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη, όπως ισχυρίζονται, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να κουβαλάνε ταυτότητες, κάρτες κτλ. Περίπου 3.000 έχουν δεχτεί την εμφύτευση των microchip (μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού) στο χέρι τους μέσω μιας απλής ένεσης.

“Η τεχνολογία είναι απίστευτα βολική”, δήλωσε στο Euronews, ο Ben Libberton, μικροβιολόγος που εργάζεται στο εργαστήριο MAX IV.

“Πολλοί υπάλληλοι τα χρησιμοποιούν για να μπουν στα κτίρια γραφείων τους, ως κάρτα γυμναστηρίου, για να αγοράσουν τρόφιμα από μηχανήματα αυτόματης πώλησης, ακόμη και αντί να χρησιμοποιούν εισιτήρια τρένου.”

Σε ένα χρόνο, περίπου 130 επιβάτες εγγράφηκαν στην υπηρεσία κρατήσεων μικροεπεξεργαστών σιδηροδρόμων SJ της Σουηδίας.
Τα μικροτσίπ έχουν γίνει τόσο φιλικά και δημοφιλή στη Σουηδία, ώστε κάποιες εταιρείες να διοργανώνουν μαζικούς εμβολιασμούς εμφυτευμάτων τσιπ για τους υπαλλήλους τους.

Για παράδειγμα, το Epicenter, ένας ψηφιακός κόμβος στη Στοκχόλμη που στεγάζει περισσότερα από 300 εργαστήρια εκκίνησης για μεγαλύτερες εταιρείες, έχει καταστήσει το τσιπ διαθέσιμο στους εργαζόμενους και στους οργανισμούς μέλη τα τελευταία χρόνια.

dimpenews.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια