-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Λαθρομεταναστευτικό: 180 ευρώ το μήνα ανά στρέμμα σε Σάμο, Κω, Λέρο για κλειστά κέντρα μέχρι το 2030

Με μηνιαίο μίσθωμα 180 ευρώ το στρέμμα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναζητά εκτάσεις σε Σάμο, Κω και Λέρο για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, που θα λειτουργήσουν ακόμα και μέχρι το 2030. Με αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη οι σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τη μίσθωση γεωτεμαχίων σε συγκεκριμένες περιοχές των 3 αυτών νησιών, όπου θα εγκατασταθούν κλειστά ελεγχόμενα κέντρα ήδη «τρέχουν».

Πρόκειται για εκτάσεις στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» του δήμου Ανατολικής Σάμου, δημοτικής ενότητας Βαθέως, για την επέκταση του κέντρου υποδοχής, στη θέση «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ», περιοχή «Μεσοβούνι», του δήμου Κω, για την επέκταση του υφιστάμενου κέντρου υποδοχής και στη θέση «Όρμος Λακκί» του δήμου Λέρου με σκοπό τη μετεγκατάσταση της υφιστάμενης δομής.

Η διάρκεια των ανωτέρω μισθώσεων θα ξεκινήσει από την υπογραφή της σύμβασης και θα λήγει την 31-12-2025. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διατηρεί το δικαίωμα προαιρέσεως να παραταθεί εγγράφως η μίσθωση για 5 επιπλέον έτη, με το ίδιο μίσθωμα και τους ίδιους όρους. Το μηνιαίο μίσθωμα, για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, θα ανέρχεται σε 180,00ευρώ ανά στρέμμα.

Αναφορικά με την καταβολή του, εντός 2 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως θα προκαταβληθεί στον εκμισθωτή ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί στα μισθώματα των μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι την 31-12-2020. Από 1-1-2021 και μέχρι την 31-12-2025, τα μηνιαία μισθώματα θα προκαταβάλλονται ανά εξάμηνο, εντός 2 μηνών από την έναρξη του εξαμήνου αυτού.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, που έχουν στην αποκλειστική τους κυριότητα, νομή και κατοχή, γεωτεμάχιο ευρισκόμενο στις παραπάνω θέσεις καθώς και κάτοχοι-μισθωτές γεωτεμαχίων των περιοχών αυτών εφόσον προσκομίσουν έγγραφη συναίνεση-υπεύθυνη δήλωση του κυρίου του γεωτεμαχίου.
www.protothema.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.