-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η HSBC προβλέπει για την Ελλάδα ύφεση έως και 6% το 2020, αλλά θα ανακάμψει το 2021!

Ύφεση έως και 6% αναμένει η HSBC για την Ελλάδα φέτος, η οποία θα ακολουθηθεί από ανάκαμψη της τάξης του 5,8% το 2021, με την ύφεση στο β’ τρίμηνο να αγγίζει το 10,3% και στο γ’ τρίμηνο να φτάνει το 8,8%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βρετανικής τράπεζας, το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα της Ελλάδας θα γίνει έλλειμμα και θα διαμορφωθεί στο -1,5% του ΑΕΠ από +3,5% πέρυσι. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι για το τρέχον έτος η Ελλάδα θα εξαιρεθεί από την εκπλήρωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ε.Ε., ύψους 3,5% του ΑΕΠ.
Ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ θα εκτοξευτεί, κατά τη βρετανική τράπεζα, στο 191,8% φέτος, από 176,1% το 2019, ενώ η ανεργία θα βρεθεί στο 19,4% από 17,3% πέρσι. Σημαντικό θα είναι και το «χτύπημα» στις επενδύσεις, οι οποίες είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν το 2019. Συγκεκριμένα, η HSBC εκτιμά ότι θα σημειώσουν μείωση 6,8% φέτος, από ανάπτυξη 4,6% πέρσι.
Ο κλάδος που θα επηρεαστεί περισσότερο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, είναι ο τουρισμός. Τα έσοδα από τον τουρισμό αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% του ΑΕΠ και ο κλάδος συνολικά συμβάλλει στο σχεδόν 20% της οικονομίας, ενώ, τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσεται σε διψήφια ποσοστά.
Μια μείωση των αφίξεων των τουριστών κατά 50%, θα μπορούσε να αφαιρέσει από το ΑΕΠ τουλάχιστον 5%, όπως εκτιμά η HSBC.
Πηγή: newsbreak
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.